Tuplaviikonlopusta 3 pistettä – playoffpaikka karkasi

PeePeen pistetavoite jäi 3 pistettä viikonlopun tavoitteesta, kun JoSePa voitti länsitamperelaiset 6-4 sunnuntaina. Lauantaina PeePee kaatoi Mad Maxin 5-2 Tesomalla. Näin ollen pudotuspelipaikka karkasi jälleen ulottumattomiin.

Lauantain ottelussa PeePeeltä maalinteossa onnistuivat Vili-Atte Mäkinen (kaksi maalia), Joona Valkama, Mikko Ala-Hakuni sekä Matias Hovi. Joona Valkama palkittiin myös ottelun parhaana. Kokonaisuudessaan ottelu oli punapaidoilta erinomainen ja kova asenne näkyi läpi ottelun – Mad Max ei meinannut saada millään kiinni ottelun juonesta. Mäxien etsikkohetki oli toisen puoliajan puolivälin paikkeilla sen kruunautuessa 10 metrin rangaistuspotkuun 4-2 tilanteessa. Jani-Petteri Soininen torjui kuitenkin Justus Kunnaksen yrityksen ja Mäxien kiri jäi vajaaksi.

Sunnuntaina PeePee kohtasi kovaa prässänneen ja pelanneen JoSePan. Ottelun linja oli kovaa peliä suosiva, eivätkä tamperelaiset keksineet lääkkeitä JoSePan puolustuksen murtamiseen ensimmäisellä puoliajalla. JoSePa sen sijaan rankaisi PeePeetä kolmesti.

Toisella puoliajalla tamperelaiset asennoituivat laittamaan kaiken peliin ja Mika Ahonen kavensikin pian tilanteeksi 3-1. JoSePa iski kuitenkin vielä kaksi maalia ja johti 5-1, kun tamperelaiset aloittivat pelin lentävällä maalivahdilla. PeePee pääsi nopeasti 5-3 tilanteeseen, mutta nousu kariutui, kun JoSePa iski 6-3 johtomaalin. PeePee iski ylivoimalla vielä yhden maalin ja loppulukemiksi jäi 6-4. Valitettavan paljon jäi ottelussa jossiteltavaa ja erityisesti liikkuvien blokkien salliminen tuomarien toimesta (erityisesti 2-0 ja 4-1 maaleissa) närkästytti vierailijoita. PeePeen parhaana palkittiin kaksi maalia iskenyt Markus Säde.

PeePee kohtaa runkosarjan viimeisessä ottelussa lauantaina 14.3. Tesomalla tällä hetkellä sarjajumbona olevan Riemun. Ottelu alkaa klo 16 ja panos ottelussa on todennäköisesti suuri, sillä Riemu on tällä hetkellä neljä pistettä PeePeetä jäljessä ja yksi ottelu vähemmän (FC Kemi) pelattuna. Ilves on kolme pistettä punapaitoja jäljessä ja kohtaa viimeisellä kierroksella KaDyn vieraissa. Tällä hetkellä länsitamperelaiset ovat siis uusimassa liigapaikkansa ensi kaudeksi, mutta viimeisellä kierroksella voi vielä tapahtua paljon. Kannattaa siis saapua kannustamaan punapaitoja (toivottavasti) kauden viimeiseen otteluun.