2020 käyntiin voitolla – SoVo kaatuu Tesomalla

Punapaidat aloittivat uuden vuoden tyylillä, kun joukkue palasi voittokantaan 3-1 (1-1) voitolla SoVosta. Tämä tarkoitti myös sitä että punapaidat ottivat ensimmäisen tuplavoittonsa somerolaisista liigataipaleellaan.

Lähtökohdat otteluun olivat haastavat, sillä loukkaantumiset ja flunssa olivat kaataneet pelaajia isolla kädellä kokoonpanosta. Lisäksi yksi pelikielto ja nuorisokaartin samanaikainen leiri vähensivät jo vähää rosteria. Joukkue kuitenkin näytti että pystyy pelaamaan omaa peliään myös ”vajaamiehisenä”.

Maalipaikkoja useampaankin maaliin olisi ollut tarjolla, mutta SoVon maalilla Akseli Syrjälä otti liudan upeita torjuntoja pitäen vieraat mukana pelissä. Ottelun avausmaali nähtiin 10 minuutin kohdalla, kun SoVon Joonas Manzo viimeisteli läpiajon päätteeksi pallon maaliin ohi Jani-Petteri Soinisen. Vili-Atte Mäkinen tasoitti kuitenkin ottelun rangaistuslaukauksella vielä ennen puoliajan päätöstä.

Toisella puoliajalla peli jatkui tarkkana ja molemmilla joukkueilla oli paikkansa lisäosumille. Maalivahdit molemmissa päissä kuitenkin estivät lisämaalit hyvillä torjunnoillaan. Parhaat PeePeen paikat syntyivät maalintekijä Mäkiselle, mutta joko Syrjälä, tolppa tai ikävä pomppu estivät lisämaalit. Mikko Ala-Hakuni kyllästyi lopulta paikkojen tuhlailuun, kuljetti pallon keskustaan ja kun pelikellossa oli jäljellä enää viisi minuuttia jäljellä, hän sijoitti kaukolaukauksen etukulmasta sisään.

SoVo yritti vielä lopussa tasoittaa ottelun ylivoimapelillä, mutta väsyneet punapaidat kestivät loppuun asti. Jussi Rasva paranteli vielä maalieroa purkamalla pallon pois omasta päästä juuri ennen summerin soimista. Pallo jatkoi valumistaan summerin soitua aina lopulta tyhjään maaliin asti ja näin loppulukemiksi kirjattiin 3-1. Ottelun parhaina palkittiin molemmista joukkueista maalivahdit ja Pispalan Pulterin sekä ravintola Ukko Metson nälkäisimpänä pelaajana palkittiin Vili-Atte Mäkinen.

Ottelut jatkuvat ensi viikolla, kun Tesomalle saapuu Tampereen derbyyn Ilves FS. Ottelu Tampereen valtikasta alkaa lauantain 11.1. klo 16:00.