Tiukka tappio JoSePalle

Punapaidat kärsivät lauantaina tappion 0-1 (0-0) lukemin joutsalaisille. Siipiriķoisilla länsi-tamperelaisilla on ollut viime otteluissa haasteita löytää jalkaan sopivia maalintekokenkiä, sillä viimeisen neljään peliin on onnistuttu tekemään vain neljä maalia. Toisaalta puolustus on saatu hiottua parempaan kuntoon. Viimeiseen 85 minuuttiin (2 x 40min +5 min jatko-ottelu) futsalia PeePeelle on tehty vain kaksi maalia pois lukien rangaistuspotkukilpailu. Hyvä puolustus ei kuitenkaan riitä, jos vastustajan verkkoja ei saada heilutettua.

Koko ottelun vetäytynyt ja tiiviisti puolustanut JoSePa jätti vain vähän tilaa punapaitojen pelille ja maalipaikkoihin murtautuminen oli haastavaa. Paikkoja saatiin luotua kuiten kourallinen, mutta JoSePan maalilla joukkueen riveistä parhaaksi valittu maalivahti Aake Partio torjui punaisten maalintekoyritykset.

Vastavuoroisesti kapealla ringillä pelanneet punapaidat joutuivat myös vetäytymään ja tutusta prässipelistä päästiin nauttimaan vain aniharvoin. JoSePa ei saanut avattua punaisten puolustusta ja harvat yritykset torjui viime kädessä PeePeen maalilla Jani-Petteri Soininen.

JoSePa onnistui toisella puoliajalla iskemään ottelun ainoan osuman, kun kyseenalaisessa tilanteessa pallo pelattiin pois maalivahdin käsistä, eikä edes Pyry Haanpää pystynyt maalia maaliviivalta estämään. Ottelun läpi ailahdellut tuomarilinja herätti närää läpi hallin ja eskaloitui lopulta kun punapaitojen hakiessa reikäpaidalla tasoitusta Jussi Rasvan viime hetken laukauksen torjui lähes ”TV-torjuntamaisesti” JoSePan puolustaja rangaistusalueen sisällä. Palloa ei kuitenkaan viety pilkulle ja punapaitojen kiri päättyi summerin soidessa kymmenen sekunnin päästä.

Sellainen maku ottelusta jäi, että punapaidoilta ryöstettiin pisteitä ottelussa. Pitää kuitenkin myös muistaa, että tuomareillekin sattuu ohipelejä. Päävalmentaja Hytösen sanoin ottelua ei kuitenkaan olisi saanut päästää sellaiseen tilanteeseen, että tällaiset virheet voisivat ratkaista pelin. Onkin siis selvää, että punapaidat viettävät tulevan viikon viimeistelyä harjoitellen ennen kuin matkaavat Riemun vieraiksi Jyväskylään ensi lauantaina syyskierroksen viinmeiseen otteluun toiseen tärkeään ”kuuden pisteen peliin”.

Pispalan Pulterin ja Ravintola Ukkometson ottelun nälkäisimmäksi pelaajaksi äänestettiin monta vaarallista paikkaa alustanut ja läpi ottelun kamppaillut Topias Perkiö. Seuraavan kerran nälkäisintä pelaajaa pääsee äänestämään ensi vuoden puolella, kun Tesomalla vastaan asettuu lauantaina 4.1. Klo 16 SoVo.