KaDy Newtonin voimin parempi

PeePee kärsi sunnuntaina hallitsevalle mestarille 2-4 (2-3) tappion, kun Newton Jr. nakutti Tesomalla hattutempun.

Ottelun käsikirjoitus oli melko selkeä. KaDy piti palloa, PeePee puolusti tiiviisti ja pyrki vastaiskuilla sekä prässipelillä aiheuttamaan vastustajalleen harmaita hiuksia. KaDy onnistui kuitenkin maalinteossa ensin viiden minuutin kohdalla, kun Newton Jr. pääsi niin sanotusti ”Suomi-kynällä” laidasta vetopaikkaan pallon pomppien vuoron perään tilanteessa puolustaneen Markus Säteen ja Newtonin sääristä toisiinsa. Pomppukisa päättyi Newtonille, joka tälläsi pallon takakulmaan ohi Jani-Petteri Soinisen.

Newton Jr. oli pelipäällä iskien hatullisen punapaitojen verkkoon.

Punapaidat nousivat tasoisin nopealla vastahyökkäyksellä, kun Joona Valkaman syöttö tavoitti Mikko Ala-Hakunin, joka tälläsi kauden kuudennen osumansa verkon perukoille. KaDy meni kuitenkin toistamiseen johtoon, kun miesvartiointi petti ja Newton pääsi vapaasti laukomaan keskisektorista pallon nopean kuvion päätteeksi maaliin.

Tamperelaiset tulivat vielä toistamiseen tasoihin, kun Joona Valkama alusti Vili-Atte Mäkisen kauden viidennen osuman. Maali syntyi jälleen vastahyökkäyksestä. KaDy kuittasi kuitenkin itsensä jälleen nopeasti johtoon, kun Newton viimesteli hattutemppunsa liukumalla pallon maaliin takatolpalta.

Vastahyökkäykset olivat myrkkyä KaDylle.

Punapaidat hakivat kuumeisesti tasoitusta toisella puoliajalla, mutta useista hyvistä maalipaikoista huolimatta tasoitusta ei nähty. Toisaalta hyvä asia oli myös se, että vastustajakaan ei onnistunut rokottamaan lisäosumaa ennen kuin vasta ottelun viimeisellä minuutilla. Osuma oli muutenkin melko erikoinen. KaDy-vahti Niila-Ville Laitinen toimitti pitkän pallon kohti punapaitojen päätyä, pallo kuitenkin ”leijasi” muuttaen suuntaansa juuri ennen kuin punapaitojen puolustaja onnistui katkaisemaan avauksen päällään. Pallo tippui suoraan Teemu Lukkarin jalkaan, joka ”juoksi” pallon ensimmäisellä kosketuksella maaliin näyttäen kuin ei olisi yrittänytkään laukoa palloa. Tilanne jätti jälkeensä vain hölmistyneen puolustajan, maalivahdin sekä lopulliset 2-4 lukemat.

Ottelun parhaat pelaajat

Punapaidat esittivät ottelussa kuitenkin samoja hyviä merkkejä mitä muissa kauden otteluissa. Esimerkiksi tehokas prässipeli tuotti muutaman hyvän paikan punapaidoille ja vaikeutti merkittävästi KaDyn pelinavaamista. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin KaDysta Newton ja PeePeestä Joona Valkama. Pispalan Pulterin ja Ravintola Ukkometson palkitsemana ottelun nälkäisimpänä pelaajana palkittiin Topias Perkiö.

Topias Perkiö äänestettiin ottelun nälkäisimmäksi pelaajaksi.

Samoja vahvoja otteita kaivataan myös tulevana lauantaina, kun tamperelaiset matkaavat Sievi FS:n vieraiksi. Vaikka Sievi on edelleen pisteittä sarjataulukossa, on Sievi yksi niistä kolmesta tämän kauden Liiga-joukkueesta, jota PeePee ei ole koskaan onnistunut voittamaan. Otteluun ei siis missään nimessä ole varaa lähteä ”bussijaloilla”.