Niukka tappio – GFT vei pisteet

PeePee kärsi lauantaina tiukan tappion espoolaiselle GFT:lle. Kolme pistettä oli punapaitojen otettavissa, mutta valitettavasti toiselle puoliajalle jätettiin jossiteltavaa ja pisteet matkasivat Espooseen luvuin 2-4 (2-1).

Punapaitojen ainokaiset.

Ottelun alku oli tasaista vääntöä ja kumpikaan joukkueista ei päässyt niskan päälle. Lopulta kuitenkin nopean vastahyökkäyksen päätteeksi GFT pääsi Tom Korolaisen hyvin ajoitetulla liulla laittamaan pallon verkkoon takatolpalta. Punapaidat onnistuivat vastaavassa takatolpan liukumaalissa, mutta se hylättiin tuomarin katsottua pallon ylittäneen sivurajan ennen maaliin johtanutta syöttöä. Onneksi kuitenkin Vili-Atte Mäkisen loistava pivot-pelaaminen yhdistettynä Jussi Rasvan oikea-ajoitteiseen liikkeeseen johti tasoitusosumaan. Tämän lisäksi pukkipartymaisessa maalitahdissa olevan Mikko Ala-Hakunin kaukolaukaus upposi maalin perukoille vieden punapaidat taukojohtoon. Myös kolmas maali oli ”Haksan” toimesta enemmän kuin lähellä, mutta tällä kertaa GFTn maalilla Antti Koivumäki onnistui vaivoin torjumaan toisen kaukolaukauksen.

Myös GFT:llä oli paikkansa ensimmäisellä puoliajalla. Debyytiotteluaan Futsal-Liigassa pelaaja Miska Jurva otti kuitenkin hyvin kiinni useat valkopaitojen hätyyttelyt.

Erityisesti ensimmäisen puoliajan viimeinen 10-minuuttinen oli länsi-tamperelaisten showta ja hyvää futsalia. Vire jatkui toisella puoliajalla, mutta kun vapaapotkun jälkitilanteessa punapaidat jäivät odottamaan kulmapotkua selvältä näyttäneen tilanteen jäljiltä, pääsi GFT kuin varkain iskemään vastaan punapaitojen vasta yrittäessä tajuta mitä juuri oli tapahtunut. Vastaiskusta syntyi maali Jaso Oksasen toimesta ja GFT tasoihin. Punaisten pakka hajosi pahasti tasoituksen jälkeen ja erityisesti syöttöhassien määrä lisääntyi turhauttaen kotijoukkueen pelintekemistä ennestään. GFT rokotti tämän jälkeen vielä kahdesti kotijoukkueen virheistä ja punaisten ylivoimapelikään ei ottanut tuulta alleen ja lisämaaleja ei enää ottelussa nähty.

Ottelun parhaina palkittiin Jussi Rasva ja Jaso Oksanen.

Vaikka tappio tuntuukin äärimmäiseltä ryöstöltä tässä kohtaa, ei auta jäädä tuleen makaamaan, vaan on käännettävä katseet kohti Kauppia, jossa pelataan sunnuntaina klo 16 alkaen Tampereen herruudesta. Ilves hävisi eilen oman ottelunsa FC Kemille 2-7, joten molemmat joukkueet ovat nälkäisiä pisteistä.

Kun toinen puoliaika alkaa 2-1 johtoasemassa