1 piste sarja-avauksesta

Tiukka kamppailu ei tuonut toivottua lopputulosta punapaidoille, kun FC Kemi voitti ottelun voittomaalikilpailussa 3-4 (3-3 (2-2)).

Ottelun käsikirjoitus oli melko selkeä. Kemi vetäytyi omalle puoliskolle aluepuolustukseen suojellen laitoja ja pakottaen punaisten pivotit taistelemaan Kemin pohjaa vastaan.

Muutamaan otteeseen punaiset onnistuivat murtamaan Kemin kilpikonnan ja tämän seurauksena sekä Mikko Ala-Hakuni että Pyry Haanpää onnistuivat kertaalleen maalinteossa. FC Kemin Enderson Suarez osui myös kahdesti, joten puoliajalle mentiin tasatilanteessa.

Kemin venetzuelalaisvahvistus upotti hattutemppunsa toisella puoliajalla ja punapaitojen maalisarake pysyi muuttumattomana hyvistä tilanteista huolimatta. Valitettavan usein kuitenkin viimeinen ratkaisu epäonnistui ja maalipaikka tyrehtyi kasaan. PeePee olikin pakotettu hakemaan tasoitusta viidellä kenttäpelaajalla. Tämä tuotti tulosta minuutti ennen loppua, kun Markus Säde puttasi pallon verkon perukoille.

Jatko-ottelussa ei maaleja nähty, joten ratkaisua haettiin rankkareilta. Kapteeni Säde oli ainoa punapaidoista, joka onnistui maalinteossa Kemin onnistuessa kahdesti. Näin ollen punapaidat menettivät harmillisesti kaksi tärkeä pistettä yhdelle pääkilpakumppaneistaan.

Joona Valkama nappasi heti itselleen parhaan pelaajan palkinnon

Ottelun parhaina palkittiin PeePeestä Joona Valkama ja FC Kemistä Enderson Suarez.

Pistetili on nyt kuitenkin avattu, joten tästä on sitä hyvä lähteä kartuttamaan. PeePee matkaakin seuraavalla viikolla SoVon vieraaksi poikkeuksellisesti Espooseen, jossa SoVo on evakossa kotihallin ollessa pois käytöstä.