Derbyvoitto ja uusi piste-ennätys

PeePee otti lauantaina playoffpaikan kannalta elintärkeän kolmen pisteen voiton Ilves FS:stä ja saavutti seuran historian uuden piste-ennätyksen Futsal-Liigassa. Aiempi ennätys oli kaudelta 2015/2016 (sekä 2016/2017), jolloin PeePeellä oli kasassa 21 pistettä runkosarjan päätyttyä. Mahdollisuus on kasvattaa piste-ennätys vielä 27 pisteeseen viimeisellä kierroksella, kun punapaidat isännöivät Sievi FS:ää.

Jerry Sipilä upottaa pallon Ilveksen maalin perukoille.

Vauhdikas Tampereen Derby lähti liikkeelle voitonnälkäisten punapaitojen komennossa, kun Jee Jee Jerry Sipilä iski PeePeen johtoon ottelun kolmannella minuutilla. Ilves kuittasi tilanteen kuitenkin samalla minuutilla Rafael Giorgion toimesta. Sama pelaaja vei Ilveksen myös 2-1 johtoon ottelun 12. minuutilla kulmakuviosta ja meinasi onnistua vielä kolmannen kerran, mutta yksilösuorituksen päättänyt chippi päätyi PeePeen onneksi ylärimaan. PeePeellä oli ottelussa useita paikkoja iskeä pallo verkon perukoille, mutta Ilves-vahti Akseli Syrjälä venytti itsensä kerta toisensa perään pallon eteen. Vastaavasti PeePeen maalissa Jani-Petteri Soininen esti lisäosumat Ilvekselle.

Toisella puoliajalla punainen vyöry jatkoi painostusta ja se palkittiinkin ottelun 25 minuutilla, kun sisäisen maalipörssin kärkinimi Vili-Atte Mäkinen iski pallon maaliin Mikko Ala-Hakunin loistavasta esityöstä. Tasatilanteessa edettiin aina toisen puoliajan loppuhetkille saakka, kunnes 34 minuutin kohdalla Jussi ”Kärsä” Rasva rasvasi pallon rasvatun salaman lailla kärkkärillään Syrjälän puikoista maalin perukoille. Ilves yritti hakea tasoitusta vielä lentävällä maalivahdilla, mutta PeePeen puolustus kesti ja pisteet jäivät punapaidoille. Ottelun parhaina palkittiin Jerry Sipilä ja Jussi Nummela.

Jussi Rasva hyödynsi tavaramerkkiään, eli kärkkäriä, vieden PeePeen johtoon

Samaan aikaan Mad Max hävisi LeiF:lle, joten eroa pudotuspelipaikkaan on vain yksi piste. Tämän lisäksi JoSePa on vain kahden pisteen päässä ennen viimeistä kierrosta. Jos siis jompi kumpi joukkue häviää ottelunsa (Mad Mad – Ilves FS; Tervarit – JoSePa) ja PeePee voittaa Sievi FS:n Tesomalla 9.3. klo 16:00 alkavassa runkosarjan viimeisessä ottelussa, niin PeePee saavuttaa historiansa ensimmäisen pudotuspelipaikan. Kannattaa siis ehdottomasti saapua Tesomalle ensi lauantaina kannustamaan PeePee voittoon Sievistä!

Maalintekijät:

Ilves FS:
Giorgio Rafael(3′)
Giorgio Rafael(12′)

PP-70:
Sipilä Jerry(3′)
Mäkinen Vili-Atte(25′)
Rasva Jussi(34′)

Huojentunutta juhlatunnelmaa ottelun päätyttyä