Tuplaviikonloppu päättyi voittomaalikilpailuun Oulussa

PeePee nappasi sunnuntaina Oulussa kaksi kolmesta pisteestä kaadettuaan Tervarit voittomaalikilpailussa varsinaisen peliajan ja jatko-ottelun päätyttyä 3-3 (1-3). Täyteen viikonlopun pistepottiin ei siis päästy ja tamperelaiset majoittuvat jälleen tuttuakin tutummalle yhdeksännelle sijalle yhden pisteen päähän Mad Maxista. Maaliero Maxeihin on PeePeelle suotuisampi tällä hetkellä (PP-70 -21, Mad Max -22). Voittomaalikisan voitolla PeePee kaappasi myös Futsal-Liigan jatko-ottelu/voittomaali -menestyjän kärkisijan tällä kaudella haltuunsa kolmannella kahden pisteen voitolla (voitot/tappiot 3-0).

Ottelu Tervareita vastaan alkoi vauhdikkaissa merkeissä kun hyvällä asenteella pelannut ja PJK-voitosta sisuuntunut kotijoukkue aloitti heti alussa tamperelaisten korkean prässäämisen. PeePee aloitti ottelussa kuitenkin maalinteon, kun ottelun seitsemännellä minuutilla Pauli Pylvänäisen namupassi tavoitti Matias Hovin, jonka kääntölaukaus upposi takakulmaan. PeePee meni jo 2-0 johtoon 13′ kohdalla, kun jättivireessä ollut Vili-Atte Mäkinen riisti pallon Tervareiden puolustukselta, siirsi pallon kapteeni Markus Säteelle ja puttasi itse karat maalin perukoille. Tervarit onnistui kaventamaan lukemiksi 1-2, kun Juho Väinälä iski pallon takatolpalta maaliin sivurajakuviosta. ”Viltsu” iski PeePeelle vielä pukukoppimaalin 10 metrin rangaistuspotkusta ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä ja PeePee pääsi hyvässä kahden maalin johdossa puoliajalle.

Toisella puoliajalla PeePee pyrki hyödyntämään Tervarien prässin jättämiä aukkoja, mutta ahtaalla kentällä tila loppui kesken ja Tervarit saivat luotua jatkuvalla syötöllä tilanteita Jani-Petteri Soinisen vartioimalle maalille. Painostus tuotti tulosta, kun takatolpalle unohtunut Juho Väinälä pääsi iskemään pallon poikittainsyötöstä maaliin 27′ kohdalla. PeePeen maalipaikat toisella puoliajalla olivat vähissä, mutta ei ollut kaukana, että Vili Karoskoski olisi lisännyt punapaitojen johtoa – liuku takatolpalta valui kuitenkin maalin väärälle puolelle. Tervarit tasoitti ottelun 31′ kohdalla kun jälleen takatolpan mies oli unohtunut – tällä kertaa Adrian Rizvani toimi maalintekijänä. Tervarit sai pidettyä paineen punapaitojen päässä, mutta puolustus piti varsinaisen peliajan loppuun saakka, joten paremmuutta lähettiin mittaamaan, kuten syyskierroksella, jatko-ottelussa.

Jatko-ottelussa Tervareiden tahti hiipui ja punapaidat saivat pidettyä palloa paremmin hallussaan. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty vaikka molemmilla joukkueilla rikkeet olivatkin täynnä ja paremmuutta lähdettiin ratkaisemaan voittomaalikilpailulla. PeePeen neljä ensimmäistä laukojaa onnistuivat kaikki ohittamaan Tervareiden maalille vaihdetun Matti Sivosen, mutta hyvin peittänyt Tervari-vahti pakotti punapaidat ampumaan sen verta ulos sektorista, että vedot kolisivat tolpaan, ylärimaan ja Oulun urheilutalon seinille. Urheilutalon seiniä kolisteli myös Tervareiden ensimmäinen ampuja, mutta ”Japin” ottaessa kiinni neljä seuraavaa Tervareiden kutia ja Matias Hovin iskettyä pallon viidennen kierroksen esimmäisenä laukojana vastustamattomasti yläkulmaan soppaa hämmentämään, oli tamperelaisten pisteen vajaaksi jäänyt viikonlopun ryöstöretki pulkassa. Ottelun parhaina palkittiin PeePeestä Vili-Atte Mäkinen ja Tervareista Juho Väinälä.

Maalintekijät:

Tervarit:
Väinälä Juho(17′)
Väinälä Juho(27′)
Rizvani Adrian(31′)

PP-70:
Hovi Matias(7′)
Mäkinen Vili-Atte(13′)
Mäkinen Vili-Atte(19′)
Hovi Matias(45′) rp.

PeePee kohtaa seuraavaksi Leijona Futsalin Tesomalla 23.2. klo 15 alkaen. Kolmesta jäljellä olevasta ottelusta (LeiF, Ilves FS ja Sievi FS) vaaditaan pisteitä pudotuspelipaikan saavuttamiseksi. Saavu siis Tesomalle kannustamaan kun PeePee yrittää laittaa LeiF:n PJK:n kaveriksi runkosarjan kuuden pisteen joukkueiden koriin.