Tuplaviikonlopun ensimmäisestä pelistä tuliaisena kolme pistettä

PeePee kohtasi lauantaina Ruotsin puolella Haaparannassa FC Kemin. Liukas ja ahdas kenttä sekä ottelun vauhdikkuus yhdistettynä ottelun tärkeyteen molemmille joukkueille aiheuttivat paljon tiukkoja tilanteita. Rikkeet olivatkin nopeasti täynnä ja tuomarit joutuivat rauhoittelemaan joukkueita noin 10 minuutin kohdalla, kun FC Kemin valmennuspäällikkö Kalle Huusko lensi kentältä ulos kahakan jälkeen. PeePee pääsi koittamaan onneaan 10 metristä tänään kahteen otteeseen FC Kemin rikottua yhteensä 12 kertaa. PeePeelle rikkeitä kertyi yhteensä 10 – viisi molemmilla puoliajoilla.

Maalinteon ottelussa aloitti FC Kemi PeePeen epäonnistuneen avauspelaamisen seurauksena viidennellä minuutilla Keijo Huuskon toimesta. Vili Karoskosken ”kammotykki” upposi kuitenkin samalla minuutilla Kemi-vahti Lari Honkasen puikoista sisään ja tamperelaiset nousivat heti takaisin tasoihin. 13. minuutilla PeePee siirtyi johtoon, kun Markus Säde sai riistettyä pallon hyökkäysalueella ja viimeisteli pallon varmasti verkon perukoille. Tämän jälkeen Vili-Atte Mäkinen osui ensin 10 metrin rangaistuslaukaukselta ja sen jälkeen nopealla kääntölaukauksella, joka jäikin ottelun voittomaaliksi. Tauolle mentiin siis 1-4 lukemissa.

Vitsu teki ottelussa jättitehot 3+2 (vaikka viimeinen maali merkittiinkin jostain syystä Jussi Rasvalle) ja nousi takaisin sisäisen pistepörssin kärkeen

Toisella puoliajalla FC Kemi laittoi karavaihteen silmään ja onnistui ensin Henri Lousteen ja tämän jälkeen Daniel Ales Roblesin osumilla ja kavensi lukemiksi jo 3-4. PeePeen komea, kentän moneen osaan sahannut, syöttökuvio upotti Kemin nousun Jussi Rasvan viimeistellessä 3-5 lukemat taululle. Tämän jälkeen kotijoukkkue pyrki hakemaan nousua ”reikäpaidalla”, mutta ensin Aleksi Pennanen puttasi pallon omasta päästä tyhjiin ja tämän jälkeen ensin Karoskoski ja tämän jälkeen Mäkinen karkasivat läpiajoihin ja kaunistelivat lukemiksi 3-8.

Voitto oli PeePeen historian suurimaalisin FC Kemistä ja PeePeen ulkomailla pelattujen otteluiden voittoprosentti on nyt 100. Ottelun parhaana palkittiin PeePeestä 3+2 tehot kirjannut Vili-Atte Mäkinen.Voiton myötä PeePee säilytti asemansa yhdeksäntenä kolmen pisteen päässä Mad Maxista ja kuusi pistettä PJK:ta karussa. PeePee kohtaa seuraavana sarjajumbo Tervarit Oulussa heti sunnuntaina klo 14:00 alkaen. Tervarit ottivat lauantaina voiton PJK:sta ja näin ollen nousivat yhdeksään pisteeseen.

 

Maalintekijät:

FC Kemi:
Huusko Keijo(5′)
Louste Henri(23′)
Ales Robles Daniel(32′)

PP-70:
Karoskoski Vili(5′)
Säde Markus(13′)
Mäkinen Vili-Atte(15′)
Mäkinen Vili-Atte(17′)
Rasva Jussi(34′)
Pennanen Aleksi(36’)
Karoskoski Vili(39′)
Mäkinen Vili-Atte(39′)