Kolmen pisteen ryöstöretki lauantaina

PeePee toteutti kauan kaavaillun ryöstöretken Akaaseen ja voitti ensimmäistä kertaa Futsal-Liigan historiassa Leijona Futsalin. Voitto irtosi lukemin 1-3 (1-1). PeePee lähti otteluun ilman yhtä kokonaista kentällistä, mutta 8+2 pelaajan kokoonpano hiljensi Akaan Monitoimihallin yleisön hyvän puolustustyöskentelyn ja tehokkaan viimeistelyn ansiosta.

Ensimmäinen puoliaika alkoi tasaisissa merkeissä ja jatkui ennakkokäsikirjoituksen mukaan – LeiF piti enemmän palloa ja PeePee pyrki hyödyntämään tehokkaasti paikkoja kun niille pääsi. Ensimmäisen kympin parhaat paikat punapaidoille tuli Mikko Ala-Hakunille ja Vili-Atte Mäkiselle. Haksan laukaus osui kuitenkin tolppaan ja Viltsun kuti meni vain hieman ohi maalista. LeiF sai luotua myös muutamia paikkoja, mutta puolustus Jani-Petteri Soinisen johdolla kesti yritykset. Ottelun ensimmäistä maalia saatiin odottaa aina 14′ asti. Viltsu sai herkkupassin Kalle Sintoselta, pyörähti ja laukoi pallon takakulmaan – onnea Kallelle myös ensimmäisestä tehopisteestä Futsal-Liigassa. LeiF tasoitti ottelun kuitenkin valitettavan nopeasti. 15′ kohdalla Juhana Jyrkiäinen pääsi nopean hyökkäyksen päätteeksi tuikkaamaan pallon kärkkärillä yläkulmaan. Puoliajalle mentiin siis tasatilanteessa 1-1.

Toisella puoliajalla ilme oli melko samanlainen kuin ensimmäisellä – LeiF jatkoi pyöristystä tiukkaan tahtiin. Ensimmäisestä puoliajasta poiketen, PeePeen viimeistely oli todella kovassa tikissä. Ensin 28′ kohdalla Jussi RasvaRiku Partalan esityöstä ja Jerry Sipilän syötöstä, iski pallon etukulmaan ja taululle lukemat 1-2. Tämän jälkeen samalla minuutilla, Japin pitkän avauksen päätteeksi Viltsu käänsi pallon kapteeni Markus Säteelle joka jallitti pallon maalivahti Juho Laineen puikoista sisään. LeiF aloittikin hetki tämän jälkeen 5vs4 -pelin, mutta tuloksetta. PeePeen puolustus kesti. Esimerkiksi Vili Karoskoski ”söi” pallon muutamaan otteeseen heittäytymällä sen eteen ja puolustuksen läpi tulleet kudit Japi torjui tyylillä. Loppulukemiksi kirjattiin siis 1-3 PeePeelle. Ottelun parhaina palkittiin PeePeestä Jani-Petteri Soininen ja Leijona Futsalista Juhana Jyrkiäinen.

Maalintekijät:

Leijona Futsal

Jyrkiäinen Juhana(15′)

PP-70:

Mäkinen Vili-Atte(14′)
Rasva Jussi(28′)
Säde Markus(28′)

9. sijalla sarjataulukossa pitkään olleet punapaidat alkavat jo pikkuhiljaa lähestyä tällä hetkellä kahdeksatta sijaa hallussaan pitävää JoSePaa, jolla ennen sunnuntain peliään on kasassa 11 pistettä – playoff paikoilla on syytä alkaa tuntua pikkuhiljaa jo kuumotusta. PeePee on kohtaamisissaan GFT:n, KaDyn ja LeiF:n kanssa pystynyt osoittamaan, että peli-ilme on löydetty ja pudotuspelipaikkaa ollaan tosissaan hakemassa. Hyvää momentumiaan PeePee pääsee jatkamaan keskiviikkona 12.12. klo 19:30 alkaen Tesomalla. Päivämäärä kannattaa pistää kalenteriin ylös, sillä silloin pelataan taas Tampereen herruudesta – keskiviikko on derbypäivä! Tuota ottelua et halua missata. PP-70 – Ilves FS 12.12. klo 19:30 alkaen.