Trillerin jälkeen voittoon – isänpäivänä vastaan Tervarit

Lauantai toi mukanaan jännitystä ja tilanteita koko rahan edestä kun PeePee kaatoi FC Kemin kenties Futsal Liigan historian pisimmässä rangaistuspotkukilpailussa, joka vaati 28 laukausta jotta kolmas piste saatiin joukkueiden välillä jaettua. Muutoin tilastollisesti ottelu noudatti tuttua kaavaa – taaskaan joukkueiden välille ei saatu kolmea maalia ottelun päättyessä 4-3 rp. (3-3).

Ottelun ensimmäinen puoliaika pelattiin tasaisissa merkeissä. PeePee sai luotua puoliajan aikana paljon maalipaikkoja, mutta joko tolpat, ylärima tai FC Kemin maalivahti Lari Honkanen estivät maalien syntymisen – joku saattaisi sanoa että apina on päässyt punapaitojen selkään. Puoliajan ainokaisesta maalista vastasi kolmen minuutin jälkeen Vesa Lilja, joka viimeisteli pallon takakulmaan ohi maalissa pelanneen Aleksi ”Pendo” Pennasen. Ensimmäinen puoliaika oli todella katkonainen ja kestikin lähes 50 minuuttia, ennen kuin joukkueet pääsivät juonimaan puoliajalle uusia kuvioita.

Toiselle puoliajalle lähdettäessä apina jätettiin koppiin ja vaikka aluksi tolppien, yläriman ja Kemin maalivahdin pommittamista jatkettiinkin, niin palkkio tuli lopulta ottelun 28 minuutilla, kun Vili-Atte Mäkinen pääsi törkkäämään kärkkärillä pallon verkkoon. Momentum oli kova ja punaisilla vauhti päällä. Kemi heitti kuitenkin kylmää vettä niskaan iskemällä kaksi kertaa nopeasti PeePeen omista virheistä keskikentällä. Ensin Joni Lehosmaa ja sitten Tuukka Pikkarainen viimeistelivät maalit mieheen. PeePee aloitti lopulta ottelun 37 minuutilla ylivoimapyörittämisen, mikä tuotti tulosta ensi kertaa koko kaudella. Ensin Matias Hovi isku pallon maalin kattoon ja viimeisellä minuutilla Jussi Rasva tökkäsi pallon sisään maaliviivalta.

Edes Palloliiton Taso-järjestelmä ei meinannut pysyä rankkarikisan mukana

Tasatilanteessa 3-3 siirryttiin 10 metrin rangaistuspotkukilpailuun. Tämä kestikin sitten niin pitkään, että vaadittiin 14 laukojaa molemmilta joukkueilta, ennen kuin ottelu saatiin ratkaistua. 14 laukojaa, 28 laukausta ja 2h 30min kestänyt marathonottelu tarjosikin siis viihdettä koko rahan edestä! Ottelun parhaina palkittiin PeePeestä Vili-Atte Mäkinen ja FC Kemistä Vesa Lilja.

PP-70 maalintekijät:

Mäkinen Vili-Atte(28′)
Hovi Matias(38′)
Rasva Jussi(39′)FC Kemi maalintekijät:

Lilja Vesa(3′)
Lehosmaa Joni(31′)
Pikkarainen Tuukka(33′)

Ratkaisevat rankkarit ja juhlat

Pisteiden metsästys jatkuu heti huomenna sunnuntaina isänpäivänä kun Tesoman parketille astelee lauantain toisen rangaistuspotkukilpailun voittanut Tervarit, joka näin ollen myös avasi pistetilinsä PJK:n kustannuksella. Myös se päättyi tilanteeseen 3-3 ennen rangaistuspotkukilpailua.

Tervareilla on tällä hetkellä siis 2 pistettä maalierolla 13-36 kuudesta pelistä. Tervarit ovat siis tehneet keskimäärin 2,17 maalia per ottelu ja päästäneet keskimäärin 6 maalia per ottelu. Tervareiden parhaat pistemiehet ovat olleet Paavo Jokinen (2+3=5) ja Juho Väinälä (3+1=4). Tervareiden joukkueesta kannattaa myös ehdottomasti seurata futsalkenttien konkareita Adrian Rizvania ja Dritan Stafsulaa. Mielenkintoista on myös se että Tervareiden toinen kenttä on viime peleissä koostunut vain pelaajista, jotka ovat syntyneet 2000-luvulla.

Tervareiden nuoren kaartin ja kokeneemman kaartin tuomaa haastetta on varmasti mielenkiintoista seurata myös huomenna. Pysyykö vanha kaarti nopean PeePeen mukana ja riittääkö nuorella kaartilla fysiikka painimaan esimerkiksi Pyry Haanpään kanssa. Saavu selvittämään vastauksia huomenna isänpäivänä Tesomalle klo 15:00!

Tervarit saapuu PeePeen vieraaksi sunnuntaina

Liput ovelta käteisellä

Aikuiset 7 euroa
Alennusryhmät 5 euroa
Alle 16-vuotiaat ilmaiseksi

Kahviossa tarjolla pullaa, kahvia ja virvokkeita. Muista myös osallistua äänestämään ottelun parasta pelaajaa sähköisen käsiohjelman kautta.