PP laittoi GFT:n ahtaalle Tesomalla

Sarjakärjessä keikkunut GFT oli liian kova pala punapaitaiselle kotijoukkueelle kovasta taistelusta ja lähes viisiminuuttisesta ylivoimasta huolimatta. Peli-ilme antoi kuitenkin kovia lupauksia tulevaan tuplakotipeliviikonloppuun.

Ottelun alku oli valitettavan musertava. Valkopaitainen GFT näytti, että bussijaloista ei Espoo-Tampere välillä kannata puhua ja nakutti itsensä johtoon Tom Korolaisen osumalla ennen kuin 20 sekuntia oli peli ehtinyt vanhentua. Punapaidat sisuuntuivat alun pyörityksestä ja vaikka GFT hallitsi ottelun alkuminuutit, alkoi punaisten konehuoneessa myös tapahtua – pyöritystä sekä maalipaikkoja saatiin luotua tasaiseen tahtiin. GFT kuitenkin rokotti ottelun voittomaaliksi jääneellä 0-2 osumallaan punapaitoja, kun Antti Koivumäki avasi pallon laitaan Jaakko Oksaselle, joka laukoi haaston jälkeen pallon takakulmaan. PeePee joutui ensimmäisellä puoliajalla nopeasti ahtaalle, sillä viisi kumulatiivista rikettä tehtiin jo ensimmäisen 10 minuutin aikana, ja rikkeisiin ei enää ollut varaa – 10 metrin rankkareilta kuitenkin onneksi säästyttiin.

Pauli Pylvänäinen tuulettaa osuman päätteeksi

PeePeen dieselmoottori oli alkanut kiihtyä tasaisen tahtiin ja toiselle puoliajalle tuli tasoitusta vaativa punakone keulahahmonaan kauden ensimmäistä liigapeliään pelannut Pauli Pylvänäinen. Pylvänäinen tykitti PeePeelle tärkeän kavennusmaalin heti tosien puoliajan alkuun, komean kuvion päätteeksi. GFT:n kapteeni Panu Autio vei valkopaidat kuitenkin uudelleen kahden maalin johtoon reilu minuutti Pylvänäisen kavennuksesta. Punapaidat eivät kuitenkaan luovuttaneet ja Tesomalla nähtiin tämän kauden jännin toinen puoliaika kun takaa-ajon tunnelma oli käsinkosketeltavissa GFT:n joutuessa rikkomaan jatkuvasti etenevää punaista vyöryä. Nokikkain Koivumäen kanssa pääsivät mm. Mikko Ala-Hakuni, Vili-Atte Mäkinen ja Matias Hovi, mutta lisämaaleja ei tilanteista saatu.

Törmäyksiltäkään ei vältytty. Antti Koivumäki ja Matias Hovi törmäyskurssilla

Rikkeitä ja korttejakin kertyi pitkin vauhdikasta puoliakaa kulminoituen lopulta GFT-kapteeni Aution ulosajoon 34 minuutin kohdalla. PeePee pääsi siis ensin koittamaan 4 vs.3  -ylivoimaa ja jopa 5 vs. 3 -ylivoimaa kahden minuutin ajan, mutta maaliin asti palloa ei saatu. Ottelun loppuun asti PeePee haki tasoitusosumaa 5 vs 4 -ylivoimalla, mutta GFT:n organisoitu puolustus kesti punaisten pyörityksen. Lopuksi GFT kaunisteli vielä loppulukemiksi 1-4. Ottelun parhaina palkittiin PP:n Matias Hovi ja GFT:n Tom Korolainen.

Punapaidoille ei siis ottelusta pisteitä irronnut, mutta erityisesti toisen puoliajan taisteluilme antoi myrskyvaroituksen ensi viikonloppuna Tesomalle saapuville vierailijolle FC Kemille ja Tervareille.  Molemmat joukkueet ovat PeePeen alapuolella sarjataulukossa, joten ensi viikonloppuna olisi otteitaan jatkuvasti parantaneelle PeePeelle tärkeät pisteet tarjolla. Ensi lauantaina 10.11. siis klo 15:00 Tesomalla ensin FC Kemi ja sunnuntaina 11.11. klo 15 vastaan asettuu Tervarit.

Maalintekijät:

PP-70:
Pylvänäinen Pauli(21′)

GFT:
Korolainen Tom(0′)
Oksanen Jaakko(13′)
Autio Panu(22′)
Korolainen Tom(39′)