Mad Max PeePeetä parempi Liittocupissa – tappio rangaistuslaukauksilla

PeePee kohtasi lauantaina Liittocupin välierässä Mad Maxin Tesoman Palloilluhallilla. Ottelu oli tasainen ja vauhdikas, mistä kertoi myös tulostaulu – kumpikaan joukkue ei päässyt nauttimaan johto-asemasta kummankaan puoliajan jälkeen.

Riku Partalan kuti uppoaa maaliin!

PeePeen Riku Partala aloitti maalinteon Vili-Atte Mäkisen alustuksesta erikoistilanteessa – pallo puolustuksen selustaan ja verkot tötterölle. Punapaidat saivat pidettyä Mad Maxit hyökkäykset aisoissa ja vaarallisia paikkoja ei päässyt syntymään juuri lainkaan. Pyörittelyn ollessa tuottamatonta, Maxien Justus Kunnas päätti kokeilla kauempaa ja pommittikin noin 15 metristä sellaisen kanuunan että maalissa ensimmäisen puoliajan pelannut Aleksi Pennanen ei voinut kuin ihmetellä – hyvä kun maaliverkko pysyi ehjänä. Puoliajalle siirryttiin siis 1-1 tilanteessa.

Toisella puoliajalla PeePee siirtyi toistamiseen johtoon – Vili-Atte Mäkinen syötti ja Mikko Ala-Hakuni iski 2-1 johtomaalin. Maxit jatkoivat tappioasemassa ahkeraa hyökkäyspeliä, mutta kuten ensimmäisellä puoliajalla Pennanen, niin toisella puoliajalla torjunut Jani-Petteri Soininen onnistui estämään yhdessä punapaitaisen puolustuksen kanssa useat vaaralliset maalitilanteet. Maxien painostus kuitenkin palkittiin 29 minuutin kohdalla ja 2-2 tasoitus syntyi Riku Raikon toimesta maalin edestä.

Tiukkaa vääntöä Tesoman parketilla

Tasatilanteessa 2-2 ottelu ratkaistaan rangaistulaukauskilpailulla. Poiketen edellisvuosista, rangaistulaukauksia ei ammuta enää kuudesta metristä, vaan kisa käydään 10 metrin pilkulta. Tämä on myös huomioida tulevaa Liiga-kautta silmällä pitäen – sama sääntö on voimassa sielläkin (tosin vasta jatkoajan jälkeen). PeePeen laukojista vain Pyry Haanpää onnistui maalinteossa ja Maxien Matti Jussilan ja Mikko Matinaron onnistuessa Maxit veivät rangaistuslaukauskilpailun nimiinsä 1-2.

Rankkareilla ei ihan riittänyt

Ottelu oli näillä näkymin myös PeePeen viimeinen valmistava ottelu Liiga-kauteen. Kausi starttaa 29.9. kun PeePee lähtee Valkeakoskelle hakemaan revanssia lauantain Cup-tappiolle.