Tampereen Derby – PeePee komeaan voittoon

Kapteenin sanoin ”vaikeista hetkistä huolimatta, loistava nousu”. PeePee lopetti kauden 2017/2018 upeaan voittoon paikallisvastustajastaan Ilves FS:sta ja päätyi lopulta sijalle 9 – samalle sijalle kuin viime kaudella. Siis juuri ja juuri pudotuspelien ulkopuolelle.

Muutamia PeePee-pelaajien lausahduksia ottelun jälkeen:

”Kapteenin esimerkki siivitti joukkueen voittoon”

”Derby voitttttttooooooooooo!”

”Kolme voittoa putkee Tesomalla – alkaako olla jo Raholanomaista hornankattilaa kehittymässä?”

Onnistumisen iloa oli mahdotonta pidätellä, kun pallo sujahti maalin perukoille

Otteluun oli erittäin hyvä lataus. Alku oli kuitenkin pitkälti Ilveksen hallintaa. Ilves pyöritti peliä ja PeePee puolusti.  PeePeen puolustus kuitenkin piti ja myös hyville maalipaikoille päästiin riistojen jälkeen. Ensimmäinen maali nähtiin yhdeksännellä minuutilla kun PeePeen kauden tehokkain pelaaja Matias Hovi sai pallon maalivahdin alueen rajalle suojaukseen. Nopea kääntö oikealle jalalle ja pallo yläkulmaan. Toinen maali tuli heti perään ottelun kymmenennellä minuutilla ja oli melkeinpä yhtä komea kuin edeltävä. Pyry Haanpään tulinen kaukolaukaus painui vastuttamattomasti alakulmaan ohi Ilves-vahdin ja vei punapaidat 2-0 johtoon. Maali jäi näin ollen ottelun voittomaaliksi ja se tuotti Pyrylle myös ottelun parhaan pelaajan palkinnon. Loppupuoliaika sujui tasaisissa merkeissä ja molemmilla oli mahdollisuuksia osumiin – paikat kilpistyivät kuitenkin loppukädessä molempiin maalivahteihin.

Välillä saatiin painiakin ihan toden teolla

Kauden viimeiselle puoliajalle lähdettiin jatkamaan samaa hyvää ilmettä. Ilves kuitenkin pääsi pyörittämään peliään paremmin ja sai luotua tilanteita lähelle PeePee-päätyä. Pyöritys tuotti tulosta ottelun 35 minuutilla kun Lauri Savolainen puttasi pallon takatolpalta tyhjiin. 2-1 tilanteessa jännitys oli käsin kosketeltavissa, mutta helpottavan osuman samalla minuutilla tarjosi kapteeni Markus Säde, jonka uskomaton laukaus upposi aivan maalin yläkulmaan – varmasti PeePeen kauden top3-maali kyseessä. Kapteeni tarjosi myös ottelun viimeiseksi jääneen 4-1 maalin 10 metrin pilkulta.

Ilves yritti vielä lopussa pyörittää peliä lentävällä maalivahdilla – se ei kuitenkaan tuottanut tulosta, sillä puolustuksessa esimerkillisesti pelannut Vili Karoskoski peitti monta Ilveksen hyvää hyökkäystä ja sai rikottua hyvin kuvionrakentelua aiheuttaen tarvittavia hengähdyshetkiä puolustukselle.

Vuoden fani – Aada Onikki – oli PeePeen matkassa mm. Kemin ja Sievin vierasreissuilla. Aada palkittiin koko joukkueen signeeraamalla Pyry Haanpään pelipaidalla

Näin ollen siis PeePee päätti kauden 2017/2018 sijaan yhdeksän ja kolmen ottelun kotivoittoputkeen. Voisi siis sanoa, että Tesoma alkaa viimeinkin iskostua joukkueelle ja hallin ominaispiirteet on kolmen perättäisen kotivoiton myötä joukkueella nyt hyvin hallussa. PeePee haluaa kiittää kaikkia fanejaan kuluneesta kaudesta ja toivottaa kaikki tervetulleiksi Tesomalle jälleen syksyllä kun runkosarja Futsal Liigan kaudelle 2018/2019 starttaa. PeePee aloittaa siis ensi kaudella viidennen kautensa Futsal Liigassa.

Muista myös äänestää viimeisen ottelun viihdyttävyyden lisäksi (asteikko 1-5, 5 korkein arvosana) vuoden tulokasta. Äänestysaikaa vuoden tulokkaalle on 23.3. klo 18 asti.