PeePee vaikeassa pelissä voittoon Ruutupaidoista

PeePee otti toisen voittonsa kolmeen otteluun kun se kaatoi Ruutupaidat Tesoman palloiluhallissa 5-3 (4-2). Ottelu oli punapaidoille muuta kuin helppo ja alkuminuutit osoittautuivat jälleen tavaramerkin omaisesti PeePeelle vaikeiksi. Yhdeksän sekuntia kellossa, ilman yhdenkään PeePee-pelurin kosketusta ja pallo yläkulmassa Lauri Karrin toimesta. Punapaitojen dieselillä tuntui kestävän käynnistyminen, mutta onneksi Jerry Sipilä otti tilanteessa roolia ja naulasi PeePeen tasoihin kun peliä oltiin pelattu 4 minuuttia – maali syntyi hieman improvisoidusta kulmakuviosta. Vaikutti siltä, että diesel olisi vihdoin alkanut lämmetä, mutta kaksi minuuttia tasoituksesta, uinahdus punapaitojen puolustuksessa ja pallon takatopalta puttasi maaliin Henrik Wennman. Onneksi selkäranka ei tästä kuitenkaan katkennut, vaan samalla minuutilla Joona Valkama tasoitti pelin uudelleen pidemmän pyörityksen päätteeksi – seinä Vili-Atte Mäkisen kanssa ja pallo takakulmaan.

Viltsun vangitseminen vaatii ainakin kolme Ruutupaitaa. Taustalla viilettää tutkapari Joona maalintekoon

Näytti jo siltä, että PeePee oli saanut lopultakin moottorin rullaamaan ja hyviä kahden pelaajan kombinaatioita nähtiinkin useampi. Maaleiksi nämä muuttuivat pelin 11′ ja 14′ minuutilla kun ensin tutkapari Joona-Viltsu tekivät toisinnon tasoitusmaalista vieden PeePeen 3-2 johtoon, jonka jälkeen pari vaihtoi rooleja ja Joona tarjoili Viltsulle paikan laittaa verkot tötterölle. Viltsu ei erehtynyt ja puoliajalle mentiin lukemissa 4-2.

Toiselle puoliajalle Ruutupaidat tulivat sisuuntuneina ja lähtivät rohkeasti pyörittämään omaa peliään. Punapaidat joutuivatkin perääntymään pitkälle omalle kenttäpuoliskolleen, mikä avasi Ruutupaidoille paljon mahdollisuuksia liikkuvaan rotaatioon. Puolustuskantilla ollut PeePee ei myöskään saanut pallonriiston jälkeen omaa peliään käyntiin vaan Ruutupaitojen välitön ja tehokas prässi pakotti PeePee-pelurit heikkoihin ratkaisuihin ja uusiin pallonmenetyksiin. Maalilla Jani-Petteri Soininen joutuikin useaan otteeseen torjuntatöihin kun Ruupupaidat meinasivat jatkuvasti päästä vaarallisille maalintekosektoreille.

Jerry pommittaa pallon kohti Ruutupaitojen maalia – tämä laukaus päättyi kuitenkin hyvään torjuntaan

Ruutupaitojen kavennus syntyi kun peliä oli jäljellä 8 minuuttia. PeePeen hyökkäys katkesi kun Matias Hovin ohjaus kilpeytyi Ruutupaitojen maalia vartioineen Zlatko Bosinovskin käsiin. Samassa tilanteessa Pyry Haanpään jalka töksähti kentään ja tämä jäi pitelemään tuskaisena jalkaansa kentän pintaan. Ruutupaidat käyttivät tämän tilanteen hyödykseen ja iskivät ylivoimahyökkäyksellä tilanteeksi jo 4-3. Tasoitus oli myös lähellä ottelun 37 minuutilla, kun Ruutupaidat saivat noin seitsemästä metristä vapaapotkun. Tilanne pelattiin yksinkertaisena kuviona ja hyvän sijoituksen kohti takakulmaa esti kuitenkin Pauli Pylvänäinen upealla sijoittumisellaan.

Viimeisen naulan arkkuun naulasi PeePeen Mikko Ala-Hakuni. Haksa sai pallon kaksi minuuttia ennen pelin loppua kympin pilkun paikkeille, haastoi maalivahdin ja sijoitti pallon varmasti alakulmaan. Maali jäi ottelun viimeiseksi ja toi PeePeelle elintärkeät kolme pistettä. Näiden pisteiden turvin PeePee nousi sarjataulukossa sijalle yhdeksän (15 pistettä) ohi PJK:n joka on pisteen päässä 14 pisteessä. Viikonlopun toisessa pelissä PeePeen kilpakumppani Riemu otti Ilvekseltä yhden jatkoaikapisteen ja on näin olleen nyt 11 pisteellään neljä pistettä PeePeetä jäljessä. Ruutupaidat ovat näin ollen nyt seitsemän pistettä PeePeetä jäljellä kahdeksalla pisteellään ja kamppailevat kipuamisesta pois putoajan paikalta. Matkaa viimeisellä pudotuspelipaikalla olevaan Mad Maxiin on nyt viisi pistettä.

Vaikka jalat saattoivat pelissä lauantaina loppua, koetellaan niitä taas tulevana viikonloppuna, kun PeePeellä on edessään tuplaviikonloppu vieraissa. Ensin lauantaina käännetään nokka kohti Someroa, missä vastaan asettuu SoVo, joka kaatoi PeePeen kauden avausottelussa jatkoajalla. Tämän jälkeen sunnuntaina PeePee suuntaa Leijona Futsalin vieraaksi Akaaseen. Ottelut sarjan 5. ja 3. vastaan tulevat olemaan tiukkoja, mutta usko siihen, että näistäkin on pisteitä mahdollista ottaa on kova – onhan PeePee nyt 3 ottelun kuntopuntarin mukaan kauden parhaassa vireessä!

Viltsu palkittiin oikeutetusti PeePeen parhaaksi pelaajaksi. Palkinnon jakoi PeePee-faneille tuttu Mika Ahonen. Ruutupaidoista palkittiin Lauri Karri

Mikäli olit ottelussa paikalla, niin muista myös vastata oheiseen kyselyyn, jossa mitataan ottelun viihdyttävyyttä. Asteikko on 1-5, missä 5 on korkein arvosana.