PeePee isoon voittoon – upea voitto ja kaksinumeroinen pistesarake

PeePee kaappasi pisteet PJK:lta kauden toisessa kohtaamisessa lauantaina ja avasi maalihanat Espanjan auringosta palanneen Vili-Atte Mäkisen johdolla. Ottelu oli erittäin fyysinen ja virheiltäkään ei vältytty – molemmat joukkueet keräsivät rikkeet kertaalleen täyteen ja kerran palloa vietiin jo kympillekin. Vauhdikkaan ottelun ensimmäiset 15 minuuttia olivat kuitenkin punapaidoille tuskaa, kun PJK onnistui aikavälillä 10′-15′ maalaamaan kolme kertaa PeePeen joutuessa vielä hetkellisesti alivoimalle kun Pauli Pylvänäinen sai ottelussa kahden keltaisen kortin johdosta punaisen kortin ja joutui jättämään pelikentän jo 14′ kohdalla. PeePee osoitti kuitenkin sisuuntuneensa tästä ja onnistui maalaamaan ensin ”Viltsun” toimesta tilanteeksi 1-3 ja pian tämän jälkeen maalintekoruudin märyydestä aiemmissa ottelussa kärsinyt Matias Hovi onnistui maalinteossa minuutti ennen puoliaikaa.

Viltsu taiteilee PeePeen johtoon. Maalissa Kasper Kangas haroo tyhjää.

PeePee jatkoi hyvää virettään toisella puoliajalla ja PJK:lla oli suuria ongelmia saada peliään pyörimään. Sen sijaan erityisesti kenttä Valkama-Säde-Sipilä-Mäkinen esitti aika ajoin suorastaan upeaa pyöritystä, mikä johti PJK-puolustuksen täydelliseen sekoitukseen ja kapteeni Markus Säteen upeaan osumaan ottelun 28 minuutilla – tilanne tasan ja momentum punapaidoilla. Pallon pyöritys jatkui tämänkin jälkeen heltymättömänä ja PJK:n yrittäessä saada puolustustaan kasaan rankaisi Viltsu PJK:ta toistamiseen – pieni nosti itselle takatolpalla ja pallo tyylitellysti maalin kattoon, kun pelikellossa oli pelattuna 30 minuuttia.

Japi estää PJK:n maalintekopaikan.

Tappioasemassa PJK oli pakotettu hakemaan maalia ylivoimalla. Nopea pyöritys ja puolenvaihto tuottikin tulosta kaksi minuuttia ennen loppua, kun maaliverkkoja heilutti PeePee puolustuksen jälkeensä jättänyt Miika Sainio. Hetken aikaa näytti siltä, että lauantai-ilta Tesoman palloiluhallissa pitenee, mutta viimeisellä minuutilla Jerry Sipilä riisti pallon harhasyötön jälkeen PJK:n pelaajilta, purjehti vasenta laitaa maalivahdinalueen rajalle ja käänsi pallon maalille, jossa Markus Säde jo odotti. Pallo ei ”Makea” kuitenkaan koskaan saavuttanut, sillä pallonmenetyksen jälkeen omalle maalille spurtannut PJK:n Ville Halme ohjasi pallon omaan maaliin – tilanne 5-4 ja PJK oli jälleen pakotettu ylivoimapeliin. PJK:n paras paikka ylivoimalla siunaantui joukkuen kapteenille Miikka Mörölle, joka pääsi tykittämään noin 12 metristä tulisen kudin kohti maalin yläkulmaa. Maalissa  Jani-Petteri Soininen torjui kuitenkin vedon ja viimeisen paikan myötä PJK:n haaveet pisteistä katosivat kuin tuhka tuuleen.

Pisteet olivat PeePeelle erittäin tärkeitä, sillä 10 pisteen kuparinen raja saatiin lopultakin rikki ja pistesaldon lukemaksi 12 pistettä, mikä oikeuttaa sijaan 10, mistä on viisi pistettä matkaa pudotuspelipaikkaan. PeePee sai myös lopultakin rikottua kaksi ottelua kestäneen maalittoman putken. Maalintekopaikoille päästiin jälleen todella hyvin, kuten aiemmissa peleissä, mutta maalinteko oli aivan eri luokkaa kuin aiemmin ja se näkyi myös tulostaululla. Seuraavaksi PeePee suuntaa kohti pohjoista, jossa vastassa on FC Kemi ensi sunnuntaina ja sitä seuraavana launtaina Tesomalle saapuu Ruutupaidat – hyvä formi on siis syytä säilyttää.

Ottelun parhaina palkittiin PeePeestä Vili-Atte Mäkinen ja PJK:sta Timi Litmanen.

Mikäli seurasit ottelua, niin muista myös äänestää ottelun viihdyttävyydestä alla olevassa kyselyssä. Kyselyn asteikko on 1-5, missä 5 on korkein arvosana.