Nolla maalia, nolla pistettä – 82 minuuttia ilman osumia

PeePee vieraili lauantaina Espoossa GFT:n vieraana. Peli oli kuin toisinto Mad Max pelistä, mutta tällä kertaa vastustaja onnistui myös pitämään palloa kohtuullisesti. Maalinteko sen sijaan oli kuin uusinta viime viikkoisesta. Maalipaikkoja oli reilusti yli tusinan verran, mutta Opinmäen liikuntahallin seinät ja GFT-vahti Antti Koivumäki kestivät molemmat kunnioitettavasti läpi ottelun murtumatta. Viimeistely tuntuukin siis edelleen olevan PeePeellä akileen kantapää. Pelillinen ja taktinen puoli menee niin kuin on sovittu ja puolustuskin on kestänyt kiitettävästi (viimeisessä kahdessa ottelussa vain 2 maalia per peli 4vs4 kentällisin), minkä pitäisi antaa mitä loistavimmat lähtökohdat otteluun kuin otteluun. Valitettavasti kuitenkin 82 minuutin maaliton putki on futsalissa tuskaisan pitkä ja FIFAmaisesti voitaisiinkin sanoa, että ”Shooting boots are missing for PP-70” – maalintekokengistään tunnettu Ville Puustinen voisi siis hyvin järjestää maalintekokenkien etsintätalkoot koko joukkueelle.

PeePeellä oli heti ottelun alussa loistava tilaisuus maalintekoon, kun maalissa torjunut Jani-Petteri Soininen lähetti pitkän avauksen vastustajan puolustuslinjan taakse hiipineelle Matias Hoville, jonka nosto yli vastaan tulleen Koivumäen meni kuitenkin myös hieman yli maalin. Klassinen sanonta ”jos et tee, niin kaveri tekee” pitää valitettavan hyvin paikkansa tällä hetkellä PeePeen pelissä. GFT aloittikin ottelun maalinteon jo 2′ aikana, kun Antti Arvola pommitti pienestä kulmasta laukauksen kohti takakulmaa, mistä se kimmokkeen kautta löysi tiensä maalin perukoille. Tämän jälkeen PeePee loi pitkin puoliaikaa useita hyviä maalipaikkoja, joista parhaat tulivat Matiaksen lisäksi Mikko Ala-Hakunille, mutta verkkoja vedoilla ei saatu heilumaan – tosin Koivumäen rintaan ”Haksan” tulinen vasurin kuti saattoi jättää pallon jäljen.

Toiselle puoliajalle lähdettiin toteuttamaan valmentaja Henri Hytöseltä saatuja ohjeistuksia, mutta vaikka PeePeen peli pyörikin ajoittain mallikkaasti, ei maaliverkkoja vieläkään onnistuttu pöllyttämään – mm. kapteeni Markus Säde pääsi pariinkin otteeseen hyville laukaisusektoreille, mutta ensimmäisen puoliajan tapaan vedot suuntautuivat kaikkialle muualle kuin maaliviivan toiselle puolelle. GFT tuplasi johtonsa ottelun 33′ kun Ville Vähäkoitti onnistui puttaamaan puolustuksen läpi kimpoilleen pallon takatolpalta sisään. Tämän jälkeen PeePee oli pakotettu käyttämään reikäpaitaa takaa-ajon vauhdittamiseksi. 5vs4-peli pyörikin hyvin ja tuotti hyviä maalintekopaikkoja, joista paras syntyi Matiakselle kun tämä pääsi ohjaamaan ”Maken” diagonaalisyötön kohti maalia noin neljästä metristä. GFT-puolustaja Mika Mendolin tunki itsensä kuitenkin pallon tielle ja ohjasi sen rinnallaan tolpaan, mistä tämän jälkeen purki tilanteen.

Viidellä pelaajalla pyörittäminen koitui lopulta kohtalokkaasti ja GFT viimeisteli 3-0 lukemat taululle, kun lentävänä maalivahtina toiminut Matias torjui ensimmäisen vetoyrityksen, jonka jälkeen pallo hiljakseen valui tolppaan – keltaisissa paidoissa pelanneet PeePee-pelurit kuitenkin unohtivat pelin jatkuvan ja Lasse Saari puttasi pallon tyhjiin kimmokkeesta pelin viimeisellä minuutilla. Ottelusta ei myöskään selvitty ilman miehistötappioita, sillä sekä Jussi Rasva että Pyry Haanpää joutuivat jättämään ottelun kesken loukkaantumisten johdosta. Ottelussa parhaina palkittiin GFT:stä maalivahti Antti Koivumäki ja PeePeestä Markus Säde.

PeePee episodi VI – Viltsun paluu

PeePeellä on nyt kaksi viikkoa seuraavaan otteluun kun Tesomalle saapuu Pirkkalasta vieraaksi alkukaudella PeePeeltä pisteet vienyt PJK. Tämä tarkoittaa sitä, että kahdessa viikossa tulisi parannella kolhut ja löytää itseluottamus maalintekoon. Onneksi loukkaantumissumaa on saapunut helpottamaan Espanjassa oppeja hakemassa ollut kannattajien kestosuosikki Vili-Atte ”Viltsu” Mäkinen, jonka otteista päästään varmasti nauttimaan jälleen lähitulevaisuudessa.