Maalinteko takkuaa – Maxit Valkeakoskelle pisteiden kanssa

PeePeen sunnuntai oli synkkä. 0-3 tappio Mad Maxille tarkoitti sitä, että unelma playoff-paikasta otti suuren kolauksen kun kaula viimeiselle playoffpaikalle kasvoi nyt 8 pisteeseen – tämä näkyi myös pelaajien pettyneistä katseista ottelun jälkeen. PeePee on nyt onnistunut tekemään viimeisessä neljässä ottelussa vain neljä maalia – tehopelaajien poissaoloille ei siis ole enää varaa.  Itse ottelu ei ollut kuitenkaan niin tyly kuin tulos antaisi odottaa. PeePee hallitsi ottelua ja piti palloa pitkälti koko ottelun ajan Maxien tyytyessä puolustamaan hyvin liikkuneita punapaitoja – pallonhallinta lienee ollut PeePeellä noin 70-75 %.  Maxit pääsivät itse asiassa koettelemaan PeePee maalia vartoinutta Jani-Petteri Soinista ensimmäisen kerran vasta noin 15 minuutin pelin jälkeen erikoistilanteesta, mutta Japi torjui kaukolaukauksen kulmaksi.

Joona Valkama ja Mikko Ala-Hakuni olivat pitkästä aikaa mukana PeePeen vahvuudessa – kuvassa kaksikko Sovoa vastaan pelatussa kamppailussa

Maalipaikolle pääseminenkään ei ollut niin suuri ongelma kuin aiemmissa peleissä, sillä PeePee onnistui luomaan viisi läpiajoa ja ainakin toiset viisi todella hyvää maalintekopaikkaa – maaliverkot eivät kuitenkaan heiluneet vaikka paikoille päästiin, vaan Maxien maalilla torjunut Mikko Ananin piti joukkueensa pystyssä. PeePeen kokoonpanokin vahvistui jälleen viime viikkoisesta, sillä kokoonpanossa nähtiin mukana Joona Valkama  ja  Mikko Ala-Hakuni, jotka ovat molemmat kärsineet pitkäaikaisloukkaantumisista – tämä ei kuitenkaan riittänyt, vaikka Joonakin pääsi kuvion päätteksi toisella puoliajalla erittäin hyvään maalintekopaikkaan ja vain Ananinin huikea venytys pelasti Maxit takaiskulta.

Maxit juhlivat ottelun 29 ja 31 minuutilla, kun ensin Maxien pelaajavalmentaja Alex pommitti tulisen vasurin pommin, joka painui lopulta Japin jalkojen kautta putkista maaliin. Toinen maali syntyi reboundeista, kun sivuun ohjatun torjunnan jälkeen Maxien Kim Lingman tykitti pallon maalin takakulmaan takaraudan ja verkon väliin. Punapaidat hakivat lopussa kavennusta reikäpaidalla, mutta yritykseksi jäi. Riku Raikko onnistui vielä nostolla tyhjiin viimeisellä minuutilla ja lopulukemat olivat sinetöity. Ottelun parhaina palkittiin Max Maxista maalivahti Mikko Ananin ja PeePeestä paluun loukkaantumisesta tehnyt Joona Valkama.

Tilanteessa ei kuitenkaan auta painaa leukaa rintaan, vaan suunnata katseet lauantain Espoon vierailuun. Tällöin PeePee kohtaa GFT:n, joka menetti pisteen Ruutupaidoille omassa sunnuntain kohtaamisessaan. Nyt kun alle saadaan vielä ehjä viikko harjoituksia laajalla ringillä, saadaan maalinteko-ongelmat varmasti ratkottua. Ehkä ainakin läpiajoja lienee hyvä hieman harjoitella, jotta maaliverkot saadaan tötterölle lauantaina laadukkaista maalintekopaikoista.

PeePee kiittää kaikkia paikalla olleita katsojia ja mikäli seurasit ottelua, niin muista äänestää ottelun viihdyttävyttä alla olevaan kyselyyn. Kyselyasteikko on 1-5, missä 5 on korkein mahdollinen arvosana.