KaDy parempi Tesomalla

Vuoden 2018 ensimmäinen kotiottelu päättyi selvään 0-5 tappioon sarjaa johtavalle KaDylle. PeePee joutui lähtemään otteluun ilman Ville Puustista, Joona Valkamaa, Matias Hovia ja Mikko Ala-Hakunia – erityisesti siis hyökkäyspään puutokset olivat merkittäviä. PeePee pystyi kuitenkin Jyväskylän vierasreissun mukaisesti puolustamaan tiivisti ensimmäisen puoliajan ja KaDy ei pyörityksestä huolimatta saanut luotua maaliin johtaneita hyökkäyksiä. Ensimmäisen puoliajan ainoa maali syntyi puoliajan ehtoopuolella, kun Topias Perkiö taisteli 2 vs. 1 tilanteessa maalivahdinalueen sisällä ja epäonnekkaasti kaatoi KaDyn Miika Hosion. Vaikka pallo päätyikin tilanteessa maalivahdin hyppysiin, tuomittiin siitä kuuden metrin rankkari ja Topiakselle keltainen kortti Hosion kaataneesta osumasta – pienellä maltilla tilanne olisi voinut olla toinen. Pallon pilkulta maaliin upotti kukas muukaan kuin Sergei Korsunov. Ensimmäisen puoliajan paras punapaitojen maalintekopaikka syntyi Topiakselle kun tämä pääsi pommittamaan noin 10 metrin etäisyydeltä maalista hyvästä maskista, mutta KaDyn Niila-Ville Laitinen sai juuri ja juuri takakenoisen torjunnan vietyä loppuun ja esti PeePeen avausmaalin syntymisen.

Japi venyi useisiin torjuntoihin – kuvassa volleypommi kimpoaa rinnasta turvallisemmille vesille

Toisella puoliajalla nähtiin rutiinin merkitys. KaDy pyöritti palloa ja pikkuhiljaa, kun punapaitojen jalat alkoivat väsyä prässissä alkoivat myös etäisyydet kasvamaan – tämä avasi KaDylle monta vaarallista maalipaikkaa ja 0-2 maalin pommitti tyylikkäästi maalin yläkulmaan Miika Hosio erikoistilanteen päätteeksi. 0-3 maalissa PeePeen ryhmitys uinahti täysin ja jälleen Hosio oli pahanteossa jättäen PeePee-vahti Jani-Petteri Soinisen ilman mahdollisuuksia mielettömän tarkalla chippimaalilla. Japi joutui muutenkin ottelussa reilusti töihin ja pelaajien jalkojen väsyessä Japin torjuntalukemat kasvoivat vauhdilla.

 

Tässä kohtaa PeePee lähti pyörittämään peliä viidellä kenttäpelaajalla – vaarallisille paikoille ei kuitenkaan juuri päästy ja KaDy onnistui lopulta vielä kaunistelemaan lukemia kahdesti – loppulukemat siis 0-5. Ensi viikolla PeePee suuntaa katseen kohti pohjoista, missä PeePee kohtaa lauantaina 13.1. Sievi FS:n. Sievistä ei PeePeellä ole historian saatossa pisteitä ollut kotiinpäintuomisina juurikaan, mutta korjataan asia ensi viikonloppuna.

Ottelun parhaina palkittiin PeePeestä Pauli Pylvänäinen ja KaDysta Sergei Korsunov.

Mikäli olit ottelussa paikan päällä, niin muistathan äänestää ottelun viihdyttävyydestä oheiseen kyselyyn. Asteikko on 1-5, missä 5 on korkein arvosana.

*Raporttia korjattu 8.1. klo 10:20. Muutettu rankkariin johtaneen tilanteen jälkitilanteen kuvaus