Sunnuntain maalikimarat Tesomalla – PeePee tärkeään voittoon

PeePee otti tärkeät kolme pistettä, kun se sunnuntaina päihitti sarjan jumbosijaa miehittävän Riemun 9-5. Molempia joukkueita on kauden mittaan kritisoitu tehokkuudesta, mutta tässä ottelussa siitä ei ollut pulaa, tyylikkäitä maaleja molempiin päihin. Ottelu oli melkoista tunteiden vuoristorataa niin kentällä kuin katsomossakin – Riemu nousi kaksi kertaa maalin päähän PeePeestä, mutta tamperelaiset kestivät ja nakuttivat samalla PeePeen Liiga-taipaleen ennätyksen – eniten tehtyjä maaleja yhteen liigaotteluun.

PeePee lähti otteluun hyvällä asenteella ja jo ensimmäisestä vaihdosta alkaen punainen joukko osoitti olevansa valmiina pitämään pisteet Tampereella. Pelikellossa oli pelattuna 2 minuuttia, kun Jerry Sipilän kulma tavoitti Matias Hovin Riemu-puolustuksen keskeltä ja Matias ei erehtynyt – pallo maalin kattoon ja kädet ilmaan, 1-0. Alun tärkeä maali toi itseluottamusta PeePeen peliin ja ehkä osittain tästä johtuen välillä koitettiin jotain aivan liian hienoakin – Riemun paikat koostuivatkin ensimmäisellä puoliajalla pitkälti PeePeen omista virheistä. Ensimmäisen puoliajalla jälkipuoliskolla Riemu alkoi pikkuhiljaa saada hyökkäyksiä PeePeen maalille. Muutaman vaarallisen tilanteen PeePee-vahti ”Japi” Soininen poimi tyylipuhtaasti ja pelikellon näyttäessä 17 minuuttia, pienen hurlumhei-ryntäilyn päätteeksi Japi liimasi helpohkon kudin ja vapautti heitolla Riemu-puolustuksen taakse hiipineen Ville Puustisen. ”Pusu” oli päästä niin vaaralliseen maalintekopaikkaan, että Riemun Markus Riikilällä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin rikkoa tornimaista targettiamme – oikeutetusti punainen kortti ja PeePee pääsi juonimaan vaparikuviota loistavasta paikasta ja vielä ylivoimalla.

Ei riemulla rajaa kun pallo Riemun maaliin sujahtaa – ainakin melkein kaikilla.

Ylivoimaa ei kuitenkaan kestänyt kuin noin sekunnin. Kaksi syöttöä, pallo maaliin ja Riemu täysilukuinen – maalintekijänä ennen Riemussa pelannut Pauli Pylvänäinen. Tästä peli ei ehtinyt vanheta kuin minuutin kun PeePee käytti momentumin hyödykseen ja iski taululle jo lukemat 3-0. Maali oli vielä sinänsä merkittävä, että se oli tämän kauden tulokkaan Topias Perkiön ensimmäinen Liigamaali ja -piste. Puoliajalle 3-0 johdossa, siinä hyvä tavoite viimeisille minuuteille, mutta kun ei niin ei. Riemu pääsi kaventamaan vain puoli minuuttia ennen puoliajan loppua, kun Janne Törmänen löysi itsensä takatolpalta ja viimeisteli tarkan syötön sisään kuin Kalle Hasa konsanaan Sieviä vastaan.

Toinen puoliaika tarjosi sitten jännitystä ja draamaa niin paljon, että heikompia hirvitti. Ensin Riemu kavensi tilanteeksi 3-2 ja onnistui luomaan muutaman vaarallisen tilanteen PeePee-maalille. Kauniisti sanottuna punapaidat olivat toisen puoliajan ensimmäiset 5 minuuttia mankelissa. Joukkueen mankelista vapautti Jussi Rasva, milläs muullakaan kuin kärsällä. Pallo alakulmaan ohi vedon tarkkuudesta hölmistyneen Sami Myllymäen, joka joutui kyllä tekemään täyden päivätyön torjuen lähes kymmenen hyvää maalipaikkaa – Jussin kärsä oli kuitenkin liikaa. 4-2 maali vapautti PeePeen peliä ja Riemu joutui jatkuvasti rikkomaan sähäkästi hyökänneitä punapaitoja, jonka seurauksena vapaapotku noin 9 metristä ja ampumaan Pyry Haanpää. Pyryn pommi hirveällä voimalla maalin perukoille ja tulos jo 5-2. Riemun riketili saatiin tämän jälkeen pian täyteen ja kuudeskin rike saatiin tilille – tämä tosin rangaistusalueen sisällä, kun Pauli kaadettiin ja pallo 6-metrin pilkulle. Ampumaan jälleen Pyry ja pallo maalin kattoon – 6-2.

Japi oli tänään hyvällä pelipäällä – monta isoa koppia.

Tilanne näytti hyvältä – Japi oli napsinut isoja koppeja omassa päädyssä ja hyökkäyskuviot tuntuivat iskevän koko ajan lähemmäksi maalia. Hyvänolon tunne valtasi PeePeen pelaajat ja Riemun ”reikäpaitapeliin” ei oltu valmiita. Samalla kuviolla minuutin sisään kaksi maalia ja tilanne yhtäkkiä 6-4 ja pelikellossa vielä yli 5 minuuttia jäljellä. Onneksi PeePeen valmennuksessa oltiin hereillä ja pelaajat ohjeistettiin muotoon, joka esti Riemua käyttämästä tehokasta kuviotaan. Kuitenkin ajassa 37’ Riemu tuli jälleen maalin päähän, kun Pauli kaadettiin kaksin käsin noin kymmenessä metrissä ja Tuure Fagerström maalasi Riemun viimeisen maalin yläriman kautta sisään. Riemu jatkoi tämän jälkeen ylivoimapyöritystään, mutta Jussin yksi ja Topiaksen kaksi maalia (onnittelut Topiakselle myös Liigauran ensimmäisestä hatusta!) tyhjiin sinetöivät PeePeen voiton.

Nyt PeePee siirtyy kahden viikon tauolle ennen kuin se kohtaa toistamiseen Riemun 15.12. Jyväskylässä. Ottelu on erittäin tärkeä PeePeen mahdollista playoff-paikkaa silmällä pitäen ja eron kasvattamiseksi häntäpäähän ja putoajan paikkaan. Tauko tulee tarpeeseen, sillä PeePeen miehityksessä on paljon loukkaantumisia, jotka saadaan huollettua tämän tauon aikana. Kokoonpanoon palaavat myös Markus Säde ja Vili Karoskoski Jyväskylän vierailulle.

Ottelun parhaina palkittiin PeePeestä Matias Hovi ja Riemusta Sakari Holopainen.

Kannattaa muuten seurata Facebook-sivuamme tämän viikon lopulla tarkasti – pääsemme nimittäin nauttimaan Pivót-osastomme haastatteluista. Muistattehan myös äänestää alla olevaan kyselyyn ottelun viihdyttävyydestä (asteikko 1-5, 5 korkein arvosana), mikäli seurasitte ottelua joko paikan päällä tai Futsal-Liiga.TV:n kautta.