Ei pisteitä Jyväskylästä – otteet kuitenkin hyviä

PeePee vieraili lauantaina sarjakärki KaDyn vieraana ”Hirviöluolassa” hieman vajaamiehisenä – kokoonpanosta puuttuivat mm. Pauli Pylvänäinen, Vili Karoskoski, Markus Säde, Ville Puustinen sekä pitkäaikaispotilas Tuomas Lehti. Ottelun alkoi vauhdikkaissa merkeissä kun Jussi Rasva laukoi tolpan sisäkulmaan nopean vastahyökkäyksen päätteeksi – milleistä kiinni, ettei olisi kimmonnut sisään. Tämän jälkeen maalitilanteet olivat lähinnä KaDyn hallussa. PeePee puolustus oli kuitenkin tiiviisti organisoitu ja maalipaikoille pääseminen oli KaDylle haastavaa – maalia kohti saadut laukaukset ”Japi” torjui varmasti.

PeePee sai alun KaDy-paineen jälkeen luotua pinon hyviä maalipaikkoja. Ensimmäinen hyvä paikka tuli kulmasta Pyry Haanpäälle. Luuppi kulmasta ja volley kohti yläkulmaa – varman maalin esti vain Markus Rautiaisen olkapää. Tämän jälkeen Mikko ”Haksa” Ala-Hakuni karkasi läpiajoon, mutta viimeistely jäi matalaksi ja kilpistyi maalinsa muuranneeseen Niila-Ville Laitiseen. Lähietäisyydeltä pääsivät kokeilemaan myös Joona Valkama ja Jussi Rasva (tottakai tavaramerkillään kärsällä) maalisarakkeen kartuttamista, mutta ilman tulosta. Toisessa päässä myös ex-PeePee ”Sege” näytti mallia luuppi-volleyn vetoon. Tulinen laukaus maskin takaa ja veto kolahti tolpasta tolppaan ja ulos. Ensimmäisen puoliajan viimeisellä sekunnilla nähtiin myös melkein harvinainen tilanne: Laitisen pitkä heitto ja Haksa oli lähellä puskea pallon korkeassa kaaressa omiin – Japi venytti kuitenkin vielä käden väliin tilanteeseen ja puoliajalle siirryttiin 0-0 lukemissa. Ei hullummin sarjakärjen vieraana.

0-0 tilanne kelpasi PeePeelle hyvin, altavastaajana pelatessa on aina se hyvä puoli, että paineet maalintekoon ovat kotijoukkueella – mitä pidempään kotijoukkue pysyy nollilla, niin sitä parempi asema altavastaajalla on. Tämä asetelma kuitenkin murtui kun pelikellossa oli 22 minuuttia pelattuna – merkkausvirhe syöttörumban päätteeksi ja Sege oikeassa laidassa vapaana ja keltapaitoja ei läheisyydessä – vaarallisin mahdollinen paikka vasenjalkaiselle Liigan pistepörssin kärjelle. Sege ei erehtynyt ja pallo takayläkulmaan – peli 1-0.  Peli ei tästä vanhentunut kuin kaksi minuuttia tästä ja jälleen sama mies asialla, samassa paikassa ja vielä toisen ex-PeePeen Tero Intalan syötöstä. Sege kääntyi ohi puolustaneen Jussi Rasvan ja pommitti takakulmaan pallon tällä kertaa ristikon kautta.

Toisen puoliajan edetessä PeePeen miehistö alkoi väsymään KaDyn pitäessä palloa ja paino alkoi siirtyä keltapaitojen päähän entisestään. Uhkarohkea maalin hakeminen johti kolmeen KaDyn läpiajoon, joista kolmannella yrittämällä Jani Korpela onnistui ohittamaan Japin. Loppulukemat pysyivät 3-0:ssa, vaikka PeePee haki ”edes sitä yhtä” maalia reikäpaidalla viimeisen puolentoista minuutin aikana. Pyörityksen paras paikka tuli Jussi Rasvalle, mutta kääntölaukaus epäonnistui yli-innokkaasti prässänneen KaDy-nelikon murtaneen poikkisyötön päätteeksi.

Ottelun parhaina palkittiin ansaitusti KaDysta Sergei Korsunov ja PeePeestä Mikko Ala-Hakuni.

PeePeellä on seuraavaksi kaksi peliä Jyväskylän toista Liigajoukkkuetta – Liikunnan Riemua, vastaan. Ensimmäinen kohtaaminen on sunnuntaina 3.12. klo 14 Tesoman Palloiluhallilla ja toinen 15.12. Jyväskylän Monitoimitalolla. Näistä otteluita on todella tärkeitä pisteitä tarjolla molemmille, mutta PeePeen kannalta viime otteiluiden (Mad Max, Sievi ja KaDy) otteet ja peli-ilme ovat olleet lupaavia ja kärkijoukkueille ei pisteitä ole annettu helposti. Sarjataulukon sijoitus ei siis kerro kaikkea nyky-PeePeen tilanteesta.