PeePee tavoitteeseen Valkeakoskella – sunnuntaina vastassa Sievi FS

PeePee taiteili itselleen Valkeakoskelta tuomisiksi jatkoaikavoiton turvin kaksi pistettä ja pistesarake kilahti kiittäen. Avaimet kolmeen pisteeseen oli, mutta Mad Maxin jo ennalta tiedetty vahvuus ylivoimapelaamisessa toi lopulta kotijoukkueen tasoihin. Ottelussa oli tamperelaisittain paljon positiivista – PeePee teki nimittäin ensimmäistä kertaa kauden aikana yli 2 maalia vastustajan verkkoon.

Ottelun alku oli tasaista vääntöä ja vaikka molemmilla oli omat paikkansa, maalisarakkeet pysyivät nollissa. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin yhdeksännellä minuutilla kun Jussi Mattila vei kotijoukkueen johtoon 2 vs 0 tilanteen lopuksi – maalissa Esa Saarisella ei ollut mahdollisuuksia tämän estämiseen. PeePee tuli tasoihin Jussi ”Kärsä” Rasvan maalilla. Terävä haasto vasemmalla laidalla, pallo kaverin puikoista ja ”kärsällä” pallo takakulmaan – helppoa kun sen osaa. Jussi on nyt onnistunut kolmessa viimeisessä PeePeen ottelussa ja joka pelissä ainakin yks maali on tullut ”kärkkäristä” – lisänimi lienee siis oikeutettu. Puoliajalle mentiin näin ollen tilanteessa 1-1.

Toisella puoliajalla maalikarkelot sitten alkoivat PeePeen toimesta – Esa Saarinen avasi pitkällä heitolla yli vastustajan pohjapelaajan ja Matias Hovin herkkä ja hellä kosketus päällä palloon ohjasi pallon maaliin ohi hölmistyneen Joonas Mikkolan. PeePeen juhlinta oli kuitenkin ennenaikaista. 5 sekuntia ehti kulumaan ja palloa kaivettiin taas maalista – tällä kertaa tosin väärästä päästä, sillä laidasta tullut laukaus painui etuyläkulmasta maalin kattoon – 2-2. Kolme minuuttia edellisestä ja kentällä ihastuttanut Pauli Pylvänäinen taiteili itsensä keskeltä vapaaksi kun Mikko Ala-Hakuni teki maalin edessä maskia ja täräytti pallon vasurilla(!) aivan maalin yläkulmaan – eipä sitä meinannut kukaan aluksi uskoa, sillä Paulilla oli pallo pomppinut hyvissä maalipaikoissa ensimmäisellä puoliajalla toiseen suuntaan. Nyt kuitenkin onneksi oli Paulilla sihti kohdallaan ja PeePee johtoon.

Johto tuplattiin kun tyylikkään kuvion päätteeksi pelikiellolta palautunut Joona Valkama tälläsi pallon alakulmaan sellaisella voimalla ja tarkkuudella, ettei Mad Max-veskari voinut kuin ihmetellä. 2-4 johto tuntui jo vastustajallakin ja kun pelikellossa oli jäljellä varsinaista peliaikaa 10 minuuttia, otti kotijoukkue viidennen kenttäpelaajan kentälle. Ylivoima tuotti melko nopeasti tulosta ja Riku Raikko kavensi ottelun tilanteeksi 3-4. Mad Maxin pyöritys jatkui tämän jälkeen ja pitkän vaarallisia tilanteita sisältäneen pyörityksen päätteeksi Vili Karoskoski sai riistettyä pallon ja hallitusti purki sen nopeasti kohti kotijoukkueen tyhjää maalia – tarkkuus oli kohdillaan ja pallo painui yläkulmaan. Vilillä oli myös toinen vastaava mahdollisuus, mutta tällä kertaa nosto sujahti 10 cm ohi maalin.

Valitettavasti kahden maalin johto suli vielä ennen summeria. Ensin Mikko Heritty viimeisteli illan toisensa kun hän viimeisteli hieman onnea mukana olleella kudilla pallon Esa Saarisen taakse. Minuutti tästä ja tilanne oli tasan kun pelikellossa oli 37′. Riku Raikko viimeisteli myös illan toisensa koko puolustuksen murtaneen poikkisyötön päätteeksi – Mad Max oli jälleen osoittanut ylivoimapelin vaarallisuutensa. Usko ylivoimaan koitui kuitenkin Mad Maxin kohtaloksi, sillä jatko-ajalla joukkue yritti tasatilanteessa Riku Raikon kulmasta lähteä pyörittämään ylivoimapeliään. Pauli Pylvänäinen oli kuitenkin lukenut eilisen päivän aamulehden, missä syöttö oltiin mainittu ja riiston jälkeen Pauli viimeisteli illan toisensa lähietäisyydeltä kenttäpelaaja Peris Mora Alejandron yrittäessä viimeisenä lukkona peittää maalia.

PeePeen 5-6 vierasjohto kesti ottelun loppuun asti ja tamperelaiset lähtivät kaksi pistettä rikkaampana kotimatkalleen. Ottelun parhaina palkittiin PeePeestä Esa Saarinen ja Mad Maxista Mikko Heritty. Valkeakoski-Tampere pistetilanne on kuitenkin tällä hetkellä 4-2, joten kevätkierroksella tamperelaisten joukkueiden tulee nostaa pelinsä tasoa, jotta tilanne saadaan kevään mittaan käännettyä toiseen suuntaan.

PeePeen pelit jatkuvat isänpäivänä heti sunnuntaina kun Tesomalle saapuu Sievi FS. Sievillä on allaan viimeisestä kolmesta ottelusta kaksi voittoa (SoVo ja GFT) ja yksi tappio (FC Kemi). Kuten PeePeellä, myös Sievillä on käynnissä tuplaviikonloppu ja se kohtasikin lauantaina Espoossa GFT:n – ottelu päättyi lopulta Sieville 1-5. Sieviltä ottelusta oli sivussa pelikieltoaan kärsinyt Nikola Erceg ja GFT-ottelussa ulos lensi myös Radik Akhmetkhanov. Sievin jo siis ennestään kapea matkanippu kapeni ennestään. Nimekkäiden pelaajien ollessa sivussa PeePee ei saa kuitenkaan kuvitella saavansa hetkenkään rauhaa isänpäivän ottelussa, sillä Sieven joukkueen laatu ja laajuus on hyvin tiedossa viime kausilta. Otteluun lähdetäänkin toteuttamaan omaa taktiikkaa ja usko siihen, että Sievi yllätetään on kova.

Futsal-Teema: Sievi on tunnettu tehokkuudestaan. Seuraa siis PeePeen puolustuksen organisoitumista ja pelaajien liikkeitä ja sijoittumista vastaamaan eri tilanteita kentällä.

Tervetuloa paikan päälle!

 

PP-70 – Sievi FS

Tesoman palloiluhalli

12.11.2017 klo 14:00

7 € / 4 €