Tappavan tehokas GFT liian kova pala PeePeelle

Espoolainen GFT saapui viettämään Pyhäinpäivän iltaa kotijoukkue PP-70:n vieraaksi Tesoman Palloiluhallin virheettömälle parketille.  Ottelusta oli syytä odottaa tiukkaa ja tasaista vääntöä, mutta kokenut espoolaisnippu oli illassa vertaansa vailla. Loppulukemat kirjattiin lopulta GFT:n hyväksi lukemin 2-7.

Ottelussa oli heti tunnetta avauspotkusta lähtien. Heti reilun kymmenen sekunnin pelin jälkeen GFT oli jo avopaikassa, mutta PP-veskari Jani-Petteri Soininen oli alusta alkaen hereille. PP:n nelikko Säde-Karoskoski-Hovi-Hasa sai myös heti hyvän mylläkän avausvaihtoonsa, joka päätyi Hasan ohjaamaan tolppalaukaukseen, mutta maalidigitaalit eivät päässeet vielä vaihtumaan.

Avausmaali näki päivänvalon lopulta 9.39, kun vierasjoukkueen Antti Arvola pääsi siirtämään vierailijat johtoon. Lisää nähtiin reilut kolme minuuttia ennen taukovihellystä, kun Tom Korolaine leikkasi oikealta laidalta keskustaan ja täräytti pallon takanurkkaan ohi Soinisen. Hetkeä myöhemmin GFT pääsi vielä 10 metrin rangaistuspotkupisteelle PP:n virhetilin tullessa täyteen. Ari Makowskin yritys kilpistyi kuitenkin tolppaan. Näin ollen tauolle mentiin vierailijoiden 0-2 johdossa.

Toiselle jaksolle ja varsinkin sen alkuun tuli pirteämpi kotijoukkue ja PeePee sai paremmin painetta GFT:n maalia kohti. Kotijoukkueen sytytti Jussi Rasva, jonka veto keskustasta upposi oikeaan kulmaan ohi hölmistyneen GFT-veskari Matias Marjanderin. Hyvän paineen jälkeen GFT pääsi kuin varkain iskemään toiseen päähän. J-P Soininen torjui ensin pari GFT:n hyvää maalintekopaikkaa, mutta tilanteiden jälkeisestä kulmapotkusta GFT lopulta iski illan kolmantensa, tekijänä Makowski ja syöttäjänä Ville Vähäkoitti.

GFT:n kolmannen osuman jälkeen alkoi kunnon maali-iloittelu. Ensin ajassa 29.00 Jussi Rasva tuikkasi illan toisellaan PeePeen jälleen maalin päähän. Osumaa edelsi loistava pallonriisto. Kuitenkin tästä vain vajaat pari minuuttia myöhemmin vierailijat iskivät jälleen, kun Antti Arvola pelasi seinäpelin Makowskin kanssa ja lopulta pääsi laidalta nousemaan ja tälläämään pallon takakulmaan. Pian tämän jälkeen PeePee otti aikalisän ja lähti rohkeasti aikaisessa vaiheessa hakemaan kavennusmaalia ”lentävällä maalivahdilla”. GFT kuitenkin pilasi PeePeen kavennusosumasuunnitelmat ja 17 sekuntia aikalisän jälkeen pallo oli jälleen PeePeen maaliverkoissa. Ari Makowski iski illan toisensa, kun omasta päästä lähtenyt korkea purkupallo pomppasi ja putosi onnekkaasti maaliin.
PeePee jatkoi kavennuksien metsästystä, mutta tuloksetta. GFT puolestaan iski vielä kahdesti. Jälleen kerran GFT pelasi seinälle pallon laidasta läpi ja Jaakko Oksanen tinttasi pallon takakulmaan. Syötön osumaan antoi Timo Mikkonen. 15 sekuntia myöhemmin osat vaihtuivat. Oksanen syötti ja Mikkonen siirsi pallon maalin edestä tyhjään PP-verkkoon. Tämä jäi ottelun viimeiseksi osumaksi ja näin ollen loppulukemiksi jäi 2-7.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkueen Jussi Rasva ja vierasjoukkueen Tom Korolainen.

Ensi viikonloppuna PeePeetä odottaa back-to-back peliviikonloppu. Lauantaina joukkue matkaa Valkeakoskelle Mad Maxin vieraaksi ja sunnuntaina PeePee viettää Isänpäivää kotiottelulla Sieviä vastaan.

Teksti: JL