Joukkue-esittely – Kapteenisto

Joukkue-esittelymme jatkuu tänään joukkueen kahden konkarin ja esimerkillisen johtajan haastatteluilla. Kyseessä ovat siis tietenkin joukkueen työteliäs kapteeni Markus Säde ja viime kauden sisäisen pistepörssin kärkinimi varakapteeni Joona Valkama.


Markus Säde ”C”, # 9

Millainen on futsal-taustasi?

Aloitin jo todella nuorena PP:ssä futsalin ja meillä oli kaksi joukkuetta, PP-70 Verona ja PP-70 Bari. Itse olin hyvin menestyneessä Barissa, joka kuitenkin valitettavasti usein hävisi Veronalle – muista ei meilla juurikaan ollut vastusta. B-junioreissa joukkue koottiin uudelleen ja voitimme suomenmestaruuden. Joukkueessa pelasi mm. Sergei Korsunov, Mika Ahonen ja Tero Intala. Pitkään siis on menty jo lajin parissa ja aina tottakai PP:ssä.

Oman futsal-uran mieleenpainuvin hetki?

Kyllä se taitaa olla ykkösestä nousu Futsal Liigaan. Pelattiin todella viihdyttävää futsalia sillä kaudella. Valitettavasti siitä joukkue on muuttunut aikalailla liigakausien aikana.

Miten päädyit kapteenistoon?

Pelasimme silloin 4. divarissa, kun minut päätettiin kapteeniksi. Silloinen kapteeni Matti Mäkelä joutui lopettamaan polvivaivojen vuoksi ja nauha siirtyi eteenpäin. Pikku Masalle terveisiä!

Millä pelipaikalla viihdyt parhaiten?

Aloitin pohjapelaajana, mutta nyt jo monta vuotta olen viihtynyt laitapelaajan tontilla. Siinä on hyvä pelailla.

Pelilliset tavoitteesi – mitä ominaisuuksia haluaisit parantaa?

Suuri halu on ottaa isoa roolia joukkueessa ja näyttää esimerkkiä muille. Tavoite olisi myös näkyä tulostaululla tehojen puolesta. Maalintekotaitoa tarvisi parantaa suuresti, sillä paikoille pääsen usein mutta viimeinen maltti on puuttunut. Myös 1 vs 1 tilanteisiin toivoisin itseltäni enemmän uskallusta. Tältä kaudelta haluan niihin ison henkilökohtaisen askeleen eteenpäin.

Millainen johtaja olet joukkueessa?

Pyrin pitämään paljon ääntä kopissa sekä myös kentällä. Hyvä johtaja kuitenkin näyttää esimerkillään kentällä taistelutahtoa ja pyrkii tartuttaan sitä muihin. Kannustavampi ilmapiiri on minulle kehityskohta, vaikka tottakai aina pitää vaatia parasta mahdollista suoritusta pelaajilta. Pelin kehittyminen on tehokasta kun vaatimustaso on riittävän korkea ja pyrin vaatimaan, että jokainen tuo oman panoksensa peliin juuri tästä syystä.


 

Joona Valkama ”A”, # 4

Millainen on futsal-taustasi?

Ensimmäiset futsalpelit pelasin joskus 10-vuotiaana PP:ssä. 16-17 vanhana aloitin pelaamisen miesten peleissä 5.divarissa ja siitä ollaan tultu tähän asti PP:n matkassa.

Oman futsal-uran mieleenpainuvin hetki?

Kyllähän se kausi ykkösessä on jäänyt mieleen. Meillä oli silloin kova ja laaja rosteri. Aloitettiin se kausi heikosti, mutta kun palaset loksahti kohdilleen, niin olimme lopulta aika ylivoimaisia. Myös viime kauden vasurin(!) volley etuyläkulmaan, sekä tappiottomat Kemin reissut ovat listalla korkealla.

Miten päädyit kapteenistoon?

Valmennus sen kunnian on antanut hoitaakseen niin yritetään pyristellä.

Millä pelipaikalla viihdyt parhaiten?

Aikasempina kausina olen pelannut valtaosan ajasta pohjapelaajana mutta nyt roolini on ollut enempi laitaosastolla. Molemmissa on puolensa ja kunhan kentälle pääsee, niin pelataan siellä missä käsketään.

Pelilliset tavoitteesi – mitä ominaisuuksia haluaisit parantaa?

Yritän kehittyä joka osa-alueella jokaisessa tapahtumassa. Jos jotain yksittäisiä ominaisuuksia pitää mainita, niin vasurin toivoisi olevan muutakin kuin tukijalka. Pelillisesti yritän auttaa joukkuetta mahdollisimman hyvin, oli se sitten maalien, syöttöjen tai blokkausten muodossa. Pidetään mieli kirkkaana ja jalka raikkaana.

Millainen johtaja olet joukkueessa?

Pyrin näyttämään esimerkkiä kentällä – sekä peleissä että reeneissä. Yritän tsempata jätkiä sopivan piikittelevällä tavalla, että joukkueessa pysyy hyvä ja rento ilmapiiri.


Kapteenistomme konkarit ovat siis tärkeitä esimerkinnäyttäjiä niin kentällä kuin kentän ulkopuolekin. Toivottavasti pelilliset tavoitteet saavutetaan ja Joonalta nähdään vasurin volley-maaleja Markuksen onnistuneen laitahaaston jäljiltä. Seuraavalla kerralla haastattelemme joukkueen pivót-osaston – kannataa olla siis hereillä, sillä juttua näiltä kavereilta tulee välillä jopa liikaakin.