PeePee avausvoittoon Tesoman trillerissä

PeePee sai lopultakin 3-pisteen sarakkeen avattua kun se voitti sunnuntaina FC Kemin Tesoman parketilla luvuin 2-1 (2-1). Ottelu oli täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita – tästä kertoo mm. yhteensä lähes 100 laukaisuyritystä. Vauhdikkaalla pelillä oli kuitenkin myös pimeä puolensa ja PeePeen pelaajat jotuivat kahdesti katselemaan punaista korttia. Ensimmäinen punainen kortti nähtiin ottelun 5 peliminuutilla, kun Joona Valkama pyrki estämään nopean vastahyökkäyksen vastustajan kenttäpuoliskolla. Vastustajan pelaaja kuitenkin tökkäsi pallon kauas kontrollistaan, otti pienen kontaktin Joonan käteen ja löysi itsensä tämän jälkeen kentän pinnalta. Karannut pallo oli tässä vaiheessa jo maalivahti Esa Saarisen käsissä, mutta ilmeisesti erotuomarikaksikko näki tilanteen ilmeiseksi maalintekomahdollisuudeksi – mitä ei PeePee-leirissä täysin ymmärretty – ja tuomitsi tilanteesta ulosajon. Hämmentävyyttä tilanteessa lisäsi ennestään se, että toisen puoliajan alussa Mikko Ala-Hakuni kaadettiin takaapäin kun tämä oli jo virittänyt ”liikkuvat taakse” lähellä 6 metrin rajaa loistavassa maalintekopaikassa, mutta tilanteesta tuomittiin vain vapaapotku ja varoitus Kemin pelaajalle. Tilanteita vertaillessa voi toki kyseenalaistaa kumpi oli ilmeisempi maalintekomahdollisuus, mutta valitettavasti maito on jo kaatunut ja tuomaroinnin seurauksena Joona jää sivuun sekä PJK- että GFT -otteluista.

Ulosajon seurauksena PeePee joutui 2 minuutin alivoimalle, jonka kuitenkin valmentaja Henri Hytönen organisoi loistavasti ja Kemi ei päässyt vaarallisille maalintekopaikoille. Alivoiman kestäminen toi PeePeen peliin lisää virtaa ja seitsemännellä peliminuutilla Markus Säteen nosto tavotti Matias Hovin, joka otti pelivälineen rinnalla haltuun ja jatkoi jalallaan pallon yli Kemi-vahti Honkasen. Vain kaksi minuuttia tästä ja loistavaa target-peliä esittänyt Ville Puustinen pääsi nokatusten Honkasen kanssa. Villen hypnoottiset harhautukset hämäsivät veskarin

 

Ville ”Viikinki” Puustinen avasi maalitilinsä

ja armoitettu pivot siirsi pallon terävästi maalivahdin ohi ja sijoitti pallon vielä tarkasti takakulmaan ohi peittämään liukuneen maalivahdin ja puolustajan – kokonaisuudessaan upea osuma. Kemi pääsi ottelussa vielä maalin päähän kun pelikello näytti 13′. Nopea nousu laidalta, kääntö takaviistoon ja pallo maalin kattoon maalivahdinalueen rajalta – loistava esimerkki Kemin ja maalintekijä Sami Huhtiniemen vaarallisuudesta vastahyökkäyksissä. Kemi pääsi myös lähelle tasoitusta muutamaan otteeseen kun Keijo Huusko pääsi nokikkain Esa Saarisen kanssa. Esa jäi varmasti kaivelemaan Huuskon mieltä pidemmäksikin aikaa, sillä PeePee-veskari poimi kaikki Huuskon laukaukset – niin läheltä kuin kaukaa – varmalla ja vaatimattomalla otteella.

Enempää maaleja ei enää ottelussa nähty, mutta toisella puoliajalla PeePee tarjosi jälleen sydämentykytyksiä kotikannattajille sen jouduttua toistamiseen vajaamiehiseksi kun Pyry Haanpää lensi pihalle käsirähmän päätteeksi. Näin ollen siis myös Pyry missaa sekä PJK- että GFT -pelin. PeePee kuitenkin sinnitteli läpi toisen alivoiman ja lopulta Kemi oltiin pakotettu reikäpaidalle. PeePeen puolustus kesti hyvin Kemin ylivoimapyörityksen – kuten muulloinkin ottelun aikana, ja vaarallisimmat paikat Kemi tuhri huonoilla viimeisillä syötöillä. PeePeellä oli saumat kaunistella lukemia, mutta sekä Markus Säde että Mikko Ala-Hakuni pommittivat tyhjistä ohitse. Lopulta summeri soi ja PeePee voitti lähes kaksi tuntia kestäneen trillerin luvuin 2-1. Ottelun parhaina palkittiin PeePeestä Vili Karoskoski ja FC Kemistä Iiro Vanha.

Voittajien on helppoa hymyillä (huomaa Futsalasiantuntijan tyytyväinen ilme taustalla)

PeePee kohtaa seuraavassa ottelussaan vierasreissulla PJK:n Pirkkalassa 28.10. Seuraava kotiottelu on 4.11. jolloin vastaan asettuu GFT Espoosta.

Mikäli seurasit ottelua, niin muista myös antaa äänesi ottelun viihdyttävyydestä allaolevaan kyselyyn.