Ensimmäinen Tampereen derby Ilvekselle – sunnuntaina vastassa FC Kemi

Ensimmäinen Tampereen derby meni tällä kaudella Ilveksen nimiin 5-2 tuloksella. Ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntöä, joka mentiin hienohkossa Ilveksen hallinnassa – tämä näkyi mm. laukausten määrässä. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin kun pelattiin ottelun viidettä minuuttia – Jaakko Ahokas sai pallon päätyrajalla ja tsippasi pallon etukulmasta sisään ohi syöttöä katkomaan lähteneen Esa Saarisen. PeePee tuli kuitenkin pian tasoihin erikoistilanteesta(!). Ilves-puolustus huijattiin vartioimaan alati vaarallista kapteenia Markus Sädettä ja Joona Valkamalla oli helppo työ tarjoilla palloa maalin eteen livahtaneelle vartioimattomalle Matias Hoville. Matias pamautti pallon komeasti maaliin ennen kuin Ilves-veskari Leo Rantanen ehti kissaa sanoa. Tasatilanne ei ehtinyt montaa minuuttia vanheta ja Ilveksen johtomaali tuli kuin varkain – Pauli Pylvänäinen kaadettiin keskialueella ja syntyneestä vastahyökkäyksestä maalivainuinen Tomi Lahtinen vei tupsukorvat uudelleen johtoon. Jännitystä tarjottiin 1. puoliajalla aina summerin soittoon asti kun viimeisellä sekunnilla – edelliskauden vuoden tulokas – Pyry Haanpää pommitti keskiympyrästä sellaisen kudin, että Ilves-vahtikin veti kätensä alta pois – PeePeen epäonneksi veto osui kuitenkin tolppaan ja kauden 2017/2018 komein maali jäi syntymättä.

Toisen puoliajan alku oli PeePeelle vaikea. Musta kaksiminuuttinen oli synkkääkin synkempi ja kun pelikello näytti 23 peliminuuttia, oli Ilves jo 4-1 karussa. PeePee sisuuntui tästä kuitenkin ja käänsi ottelun rytmin itselleen. Ilves joutui hetkessä rikkomaan 5 kertaa ja kerran päästiin koittamaan maalia myös 10 metristä Vili Karoskosken hassuteltua kaksi Ilveksen pelaajaa, joilla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin kaataa tuulennopea ja liukas pohjapelaaja. Vilin pommi 10 metristä kilpistyi kuitenkin Rantaseen ja ensimmäistä pilkkumaalia ei vielä päästy tuulettamaan. PeePee sai luotua hyvin tilanteita, mutta laukaukset kohdistuivat harmillisesti muualle kuin maaliverkon perukoille. Lopulta Ilves kaunisteli lukemat jo 5-1 kun PeePeen ”reikäpaitapeli” petti ja Juhana Jyrkiäinen kaunisteli lukemia tyhjiin. Vaikka pisteet tässä kohtaa olivatkin jo matkalla Tampereen keltaisille, oli PeePee päättänyt, että se maali vielä tehdään – ja sieltä se lopulta tulikin. 39 peliminuutilla Mikko Ala-Hakuni päätti terävän pyörityksen viimeistelyllä alakulmaan ja pallo kerkesi pyörähtämään maaliviivan yli juuri ennen kuin tilanteeseen hyvin venyttänyt Rantanen sai pallon kauhottua takaisin kentän puolelle.

Ottelu oli ilmeeltään hyvin tasainen ja PeePeen onnistui hyvin evätä Ilvekseltä sen parhaat aseet, joten siinä mielessä tulos ei kerro ottelusta aivan kaikkea. Hyökkäysilme PeePeellä oli tänään tehokas, sillä paikoista mistä Rantasta päästiin koettelemaan, tehtiin maali 40 % tehokkuudella. Nyt siis enää pitää päästä paremmin paikoille ja verkotkin alkavat varmasti heilumaan tiuhempaan.

Puolustuspäässä sen sijaan on selvää kehittämisen varaa ja Henri Hytösen ja Janne Malmin ohjeita sen parantamiseksi päästään heti sunnuntaina testaamaan kun vastaan Tesoman parketille saapuu FC Kemi. Kemillä on nyt vuorossa myös tuplaviikonloppu kun se tänään kohtasi ensin Leijona Futsalin Akaassa. Akaalaiset veivät ottelusta pisteet nimiinsä 4-1 voitolla, joten vastassa on huomenna varmasti pisteitä hamuava nuori joukkue.

Futsal-teema: kemiläisten juoksuvoima tiedetään ja kannattajien kannattaakin seurata ottelussa vastahyökkäyspeliä.

PP-70 – FC Kemi

Tesoman palloiluhalli

15.10. klo 14:00

Liput 7/4 euroa – alle 16 vuotiaat ilmaiseksi

Tervetuloa paikan päälle!