Joukkue-esittely – Valmennus – Henri Hytönen

Seuraavana joukkue-esittelyssä on vuorossa valmennustehtäviin siirtynyt aiemmin maalivahtina toiminut Henri Hytönen. Esitimme ”Henkalle” samoja kysymyksiä kuin aiemmassa haastattelussa. Katsotaan mitä Henkka niihin vastasi.

Millainen on futsal-taustasi?

Juniorina pelasin futsalia Ilveksessä jalkapallon ohella. Futsal loppui yläkouluikäisenä ja pelasin golfia kilpaa. Futsal-kipinä syttyi Jyväskylässä opiskelujen myötä uudestaan. Pelasin ensin U.S. Skädämissä 1. divisioonassa ja Kampuksen Dynamoon päädyin opiskelijoiden SM- ja EM-kisojen seurauksena. Pelasin Dynamossa kauden 2014-2015, jonka jälkeen siirryin töiden perässä Tampereelle ja PeePee:n rinkiin.

Oman futsal-uran mieleenpainuvin hetki?

Jyväskylän derbyt, ja opiskelijoiden EM-kisat. EM-kisoista jäi erityisesti mieleen tietty tilanne pelissä Norjan joukkuetta vastaan kun Kytölän veljekset ja viime kaudellakin KaDyssä pelannut Pol pitivät palloa kolmistaan alivoimalla koko kahden minuutin ajan.

Millainen valmentaja olet? 

Ominaisuuksiani valmentajana ovat monipuolisuus ja analyyttisyys. Haluan, että pelaajat tietävät, miksi mitäkin harjoitusta tehdään.

Mitä arvoja pelifilosofiaasi kuuluu? 

Älykkyys, vahvuuksien hyödyntäminen, periksiantamattomuus ja voittaminen.

Mitä ominaisuuksiasi haluat valmentajana kehittää?

Haluaisin kerätä tietoa ja oppia pelaajan kehittymiseen vaikuttavista osa-alueista sekä niiden systemaattisesta kehittämisestä. Samalla haluaisin saada kattavamman tietämyksen maailman eri futsal-kulttureista.


Henkan haastattelu tuo päätökseen joukkue-esittelymme valmentajiston osalta. Seuraavassa haastattelussa joukkue-esittelymme siirtyy pelaajistoon. Saapas nähdä millaisia vastauksia sieltä tulee kinkkisiin kysymyksiin.