Joukkue-esittely – Valmennus – Janne Malmi

Aloitamme kauden 2017/2018 joukkue-esittelymme valmennuksesta, joka muuttui viime kaudesta kun päävalmentaja Janne Malmin aisapariksi nousi viime kaudella tolppien välissäkin esiintynyt Henri Hytönen. Esitimme heille muutamia kysymyksiä, jotta myös te saisitte käsitystä millaisen kaksikon pelifilosofiaa PeePee tällä kaudella toteuttaa. Ensimmäisessä haastattelussamme vastauksia meille tarjoaa päävalmentaja Janne Malmi:

Millainen on futsal-taustasi?

Futsal-urani alkoi vuonna 1997 futsalin ensimmäisissä SM-kisoissa Jyväskylässä Tammer-Futiksen paidassa. Futsal-kipinän sytyttyä pelasin yhden vuoden futsalin 1. divisioonassa Ylöjärven Ryhdissä, jonka jälkeen siirryin pelaamaan Sääksjärven Loiskeeseen. Loisketta edustin pelaajana silloisessa Futsal Liigassa yli 10 vuotta. Loukkaantumiset ja leikkaukset (1 x eturistiside ja 2 x akilesjänne) pakottivat kuitenkin siirtymään valmennuspuolelle ja aloitin maalivahtivalmentajana Loiskeen toistaiseksi viimeisellä Futsal Liigan kaudella. Seuraavat pari vuotta toimin Loiskeen päävalmentajana 1. divisioonassa, kunnes oli aika haistella uusia tuulia. PP-70 silloinen valmentaja Petri Intala otti minut valmennusporukkaansa mukaan ja vastuualueeksi lanseerattiin jälleen maalivahdit. Tuon kauden jälkeen siirryin joukkueeseen päävalmentajaksi ja nyt menossa toinen kausi tuossa pestissä.
Oman futsal-uran mieleenpainuvin hetki?

Loiskeessa taisteltiin sarjapaikan puolesta vuodesta toiseen, joten menestyksestä mieleenpainuvinta hetkeä ei tullut. Huikeita tapahtumia joukkueen kanssa oli kyllä paljon ja yksi ihan mieleen painunut juttu oli, kun olimme menossa Espooseen GFT:n vieraaksi ja bussikuski ei osannut paikalle. Saimme onneksi GFT:n kanssa sovittua, että ottelun alkua voidaan myöhästyttää 15 minuuttia, jotta kerkiäisimme paikalle. Tilanteen pakosta otimmekin alkulämmöt peliin bussin käytävällä juosten ja siitä suoraan pelivehkeet päällä kentälle. Innovatiivinen pakon sanelema menetelmä tuotti kuitenkin tulosta ja voitimme vielä tuon kyseisen ottelun. Kotimatkalla riitti kuitenkin vielä yllätyksiä, sillä 45 minuuttia Espoosta lähdön jälkeen olimme Helsingissä Länsiterminaalilla – bussikuski kun osasi ainoastaan sieltä ajaa Tampereelle.

Millainen valmentaja olet? 

Koen olevani aika pelaajakeskeinen valmentaja. Haluan että pelaajat voivat olla luovia ja että joukkueeni esittää kentällä suurta sydäntä tuloksesta riippumatta.

Mitä arvoja pelifilosofiaasi kuuluu? 

Se mikä taidossa hävitään, taistelemalla korvataan. Haluan kuitenkin myös että pelaajat ovat luovia, sillä he kentällä ratkaisut tekevät nopeilla päätöksillään, mikä auttaa myös luomaan yllätysmomenttia ja hienoja hetkiä otteluihin. Asenne on kuitenkin toiminnassa avainsana.

Omat tavoitteesi valmentajana – mitä ominaisuuksiasi haluat kehittää jotta tavoite saavutettaisiin?

Valmentaminen on pelaamisen jälkeen parasta hommaa ja erilaisten ihmisten kanssa touhuaminen on todella palkitsevaa varsinkin silloin kun on huomannut että on pystynyt auttamaan yksilöä – näitä kokemuksia haluan tavoitella lisää. Valmentajana oman osaamisen parantamiseen on halua esimerkiksi osallistumalla erilaisiin koulutuksiin ja sitä kautta viedä omaa ja joukkueen tekemistä eteenpäin!


Voitaneen siis sanoa, että tunnetusti isolla sydämellä pelaava PeePee on hyvissä käsissä. Tämä haastattelumme aloittaa otoksemme, jossa esittelemme teille millainen joukkue PeePee oikeasti on. Seuraavaa henkilökuvausta odotellessa.