PeePee uuteen kauteen playoffpaikka silmissä

Kausi 2017/2018 on jo startannut vauhdilla ja PeePee pääsee tähän tuomaan osansa kun se kohtaa SoVo:n kotiavauksessa 29.9. kello 18:30. Harjoitusotteluissa nähtiin paljon onnistumisia, mutta valitettavasti myös epäonnistumisia, mistä hieman heikot tehot (5-14) kielivätkin. Usko on kuitenkin kova, että virheistä on opittu ja ensimmäisessä kotiottelussa Tesomalla nähdään kasvanut ja kehittynyt PeePee, joka pystyy tuttuun tapaan laittamaan kapuloita vahvempienkin joukkueiden rattaisiin.

PeePeen kokoonpano on kokenut melkoisen myllerryksen viime kauteen nähden, sillä joukkueessa on mukana kuusi uutta pelaajaa – Aleksi Pennanen, Esa Saarinen, Jussi Rasva, Tuomas Lehti, Topias Perkiö ja Kalle Hasa. Joukkueen viimekautisesta rungosta ovat jääneet sivuun Roope Hakulinen, Tommi Puronaho, Mauno Sirén, Janne Paski, Muhammed Al-Itawa, lainapelaaja Lauri Savolainen sekä KaDy:n miehistöön siirtynyt Tero Intala. Tämän lisäksi monivuotinen luottopelaaja Vili-Atte Mäkinen on ainakin syyskierroksen sivussa opintoihin liittyvästä vaihdosta johtuen. Pelillinen ilme on siis kehittymään päin.

Saimme myös mietteitä tulevasta kaudesta valmentajakaksikko Janne Malmilta ja Henri Hytöseltä – katsotaan miten he ennakoivat tulevaa kautta.

Mitä harjoituspeleistä opittiin?

Harjoituspeleissä pääpaino oli oman pallollisen pelin ja prässipelaamisen parantaminen. Pelaajien on lisäksi omaksuttava nyky-futsalin kova tempo. Myös tuomarilinja on muuttunut, joten pelaajien on tärkeää oppia selkeästi fyysisemmän pelin ja käsien käytön sallimisen lisääntyminen. Joukkue on tällä hetkellä oikealla tiellä. Harjoittelemme oikeita asioita ja pikkuhiljaa se alkaa myös näkymän peleissä – oikeat asiat korostuvat kauden edetessä.

Millaisena tulevan kauden PeePee tulee näkymään kentälle ja katsomoon? 

Edelliskauteen verrattuna peli tulee olemaan liikkuvampaa ja aktiivisempaa. Näin ollen tullaan näkemään taktisesti kehittynyt, periksiantamaton ja kovaa joka tilanteessa taisteleva joukkue.

Mihin pelillisiin ominaisuuksiin kannattajien kannattaa PeePeen pelissä kiinnittää huomiota?

Huomiota kannattaa kiinnittää pelinopeuteen sekä joukkuepelaamisen ja luovuuden yhteispeliin – ominaista joukkueelle ovat kuitenkin luovat ja rohkeat yksilöratkaisut, joten myös taitoa nähdään paljon. Yksittäisistä osa-alueista kannattajien kannattaa kiinnittää huomionsa erityisesti vahvaan Pivot*-peliin.  Toimiessaan PeePeen peli on iloista ja mukavaa seurattavaa ja kun jokainen pelaaja laittaa itsensä likoon, tulemme varmasti herättämään tunteita niin kentällä kuin katsomossakin.

* Pivot = hyökkääjä. Tarkoittaa siis hyökkääjän kautta pelaamista. vrt. Target -pelaaminen jalkapallossa

Olli Vahala futsalmagasinet.fi:stä näkee että tasoeroa kärkipäähän on saatu kurottua taktisen osaamisen lisäännyttyä – pystyykö PeePee haastamaan kärkijoukkueita ja onko pudotuspelipaikka realistinen tavoite joukkueelle? (futsalmagasinet.fi:n artikkeli)

Pudotuspelipaikka on ainoa tavoite mihin voimme olla tyytyväisiä kauden jälkeen – sen eteen on määrätietoisesti tehtävä töitä. Pystymme yksittäisissä otteluissa haastamaan perinteisiä kärkipään joukkueita – tämä on nähty viime kausina esimerkiksi GFT:n ja Ilveksen kanssa, joilta on myös pisteitä onnistuttu haalimaan. Joukkueen pitää kuitenkin pystyä löytämään pelaamiseen vielä enemmän tasaisuutta. Emme aio kuitenkaan kumarrella vastustajia ennakkoasetelmista riippumatta, vaan olemme aktiivisia puolustussuuntaan ja hyödynnämme hyökkäyspelin vahvuuksiamme – sitä kautta myös pisteitä kertyy.

Mitkä ovat ne pelilliset ominaisuudet joita haluatte nähdä joukkueen parantavan kauden edetessä?

Taktisesti meidän pitää pystyä löytämään stabiili taso jossa pelaajalla on 2-3 eri vaihtoehtoa pallollisena. Suunnanmuutospeli ja prässin alla pelaaminen ovat tärkeitä kehityksen kohteita. Myös erikoistilannepelaamisessa on parantamisen varaa viime kausiin verrattuna.


Lähtökohdat kauteen vaikuttavat siis oikein hyviltä. Kauden kynnyksellä PeePee on lisäksi sopinut farmisopimuksen Ilves-Kissojen (2. div.) kanssa. Näin ollen kauden aikana voidaan nähdä esimerkiksi myös jalkapallon puolella Ilves-Kissojen otteluraportteja dominoineen Ville ”Pusu” Puustisen  otteita PeePeen paidassa (ja raporteissa).

Muistakaan myös osallistua PP-70 Futsalin Facebook-sivuilla olevaan arvontaan, jossa kaksi onnekasta voittavat itselleen PeePeen kausikortin kotiotteluihin tälle kaudelle! Arvontaan on mahdollista osallistua ottelunpäivän aattoon torstaihin 28.9. klo 16 asti – tarkemmat ohjeet osallistumiseen Facebook-päivityksessä.  Mikäli arpaonni ei suosi, niin kausikortin PeePeen kotipeleihin voi lunastaa ottelutapahtumissa tai suoraan pelaajilta. Kausikortin hinta on 60 euroa (opiskelijat ja eläkeläiset 40 euroa). Yksittäislippu otteluun maksaa 7 euroa (opiskelijat ja eläkeläiset 4 euroa, alle 16 vuotiaat ilmaiseksi).

Tervetuloa siis kaikki Tesomalle kannustamaan PeePee pudotuspeleihin!