Riemu voitti – PeePeen kausi päättyi

Lauantaina pelattiin jännittävä Futsal-Liigan päätöskierros. PeePee matkusti Jyväskylään Riemun vieraaksi ja näiden joukkueiden välillä ratkaistiin viimeisen pudotuspelipakan kohtalo. PeePee oli kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa sijalla kahdeksan, mutta Riemu seurasi perässä sijalla yhdeksän. Näin Riemu tarvitsi ottelusta voiton päästäkseen pudotuspeleihin.

Ottelun PeePee aloitti hyvällä sykkeellä. Heti ensimmäisissä vaihdoissa luotiin maalipaikkoja ja 5 minuutin pelin jälkeen Joona Valkama siirsikin PeePeen 1-0 johtoon. Valitettavasti PeePeen taivas synkkeni tämän jälkeen. Heti seuraavassa vaihdossa Riemu pääsi tasoittamaan ja paria minuuttia myöhemmin kulmatilanteessa pallo kimposi PeePeen pelaajasta omaan maallin.

Maalit hieman käänsivät ottelun asetelmia. Riemu sai hengen päälle ja PeePeen hyökkääminen tuli väkinäisemmäksi Riemun tiukassa puolustuksessa. PeePee voitti jakson laukaukset, mutta Riemu oli kuitenkin se, joka pääsi kuitenkin tekemään puoliajan lopussa maalin. Näin tauolle Riemun 3-1 johdossa.

Toiselle puoliajalle PeePeen oli kahden maalin takaa-ajossa asemassa nostettava riskiään. Maali oli saatava aikaan. PeePee prässäsi ylempää ja peliin tuli lisää vauhtia. Valitettavasti Riemu teki kuitenkin jälleen ne maalit. 25. minuutilla Riemu siirtyi 4-1 johtoon. Kun PeePee puolestaan ei saanut palloa pussiin, niin lopullinen ratkaisu tapahtui käytännössä 32. minuutilla Riemun siirtyessä 5-1 johtoon. PeePeen pelaaminen lentävällä maalivahdilla ei myöskään tuottanut tulosta vaan Riemu voitti lopulta 6-1 lukemin.

Näin Riemu lunasti itselleen paikan pudotuspeleihin. PeePeen kohtaloksi oli jäädä jälleen niukasti pudotuspelien ulkopuolelle sijalle yhdeksän kuten ensimmäiselläkin liigakaudella.

PeePeen kausi päättyi siis pettymykseen. Kuitenkin kausi oli voimakkaasti uudistuneelta PeePeen joukkueelta vähintäänkin tyytyttävä. Nuorella joukkueella pelien esitykset ailahtelivat, mutta sarjanpaikan uudistaminen ja keikkuminen koko kauden pudotuspeliviivan tuntumassa saattoivat yllättää monet. Ainakin jos vilkaisee näin jälkikäteen syksyn kausiennakoita.

PP-70 kiittää tässä vaiheessa kannattajiaan kaudesta! Tervetuloa myös ensi kaudella Tesoman Palloiluhalliin PeePeetä Futsal-Liigassa!