Sievi parempi viikonloppuna

Lauantaina pelattiin Tesomalla tärkeä ottelu ajatellen PeePeen kamppailua playoff-paikasta. Voitolla PeePee varmistaisi historiallisen ensimmäisen pudotuspelipaikkansa Liigassa.

Illan vastus olikin kivenkova: runkosarjan voittanut Sievi FS. Vaikka Sievillä ei ollutkaan ottelussa panosta, Sievi saapui paikalle parhaalla joukkueellaan. Myös loukkaantumisesta kärsineet avainpelaajat olivat jo täydessä pelivireessä.

Peli alkoi ja eteni kuten oli ennakoitu. Sievi piti enemmän palloa ja PeePee pyrki tukkimaan puolustuksensa tiiviiksi. Tämä toimikin hyvin, sillä Sievin maalipaikat olivat erittäin vähissä. PeePeen puolustusmuuri murtui vasta 18 minuutin pelin jälkeen Sieville tutulla kuviolla. Nikola Erceg haastoi laidalta ja kovan syötön runnoi Rami Tirkkonen takatolpalta sisään. Vielä ennen taukoa PeePee oli lähellä tasoitusta. Matias Hovi riisti pallon ja ahdistettuna laukoi pallon sisätolppaan. Pallo vieri lähes maaliviivaa pitkin, mutta PeePeen kannalta väärällä puolella. NäinSievi tauolle 1-0 johdossa.

Toiselle puoliajalle lähdettiin samoilla askelmerkeillä kuin ensimmäiseen. PeePeen harmiksi Sievi oli kuitenkin terävämpi. 23 minuutilla Juho Väinälä juoksi terävästi laitaan ja sijoitti pallon maaliin. Muutamaa minuuttia myöhemmin PeePee pelasi pallon liian ahtaaseen tilaan. Henri Heikkilä riisti ja kiitti. Tilanne 3-0.

Tämän jälkeen PeePeen oli nostettava prässiään. Valitettavasti kotijoukkueen paukut eivät riittäneet enää haastamaan Sieviä tarpeeksi. Vaikka muutamia maalipaikkoja PeePee saikin aikaan, maaliin saakka palloa ei saatu. Sievi sen sijaan siirtyi jo 4-0 johtoon 35 minuutilla. Loput 5 minuuttia PeePee pyrki pelaamaan lentävällä maalivahdilla, mutta se jäi lähinnä pelailuksi ja Sievi vei pisteet lukemin 4-0.

Ottelun parhaina palikittiin PeePeen Matias Hovi ja Sievin Nikola Erceg.

Viikonlopun tulosten jälkeen, kun sarjaa on enää yksi kierros pelaamatta, PeePee on edelleen sijalla 8 kiinni pudotuspelipaikassa. Viimeinen pudotuspelipaikka ratkaistaan lauantaina Jyväskylässä ottelussa Riemu – PP-70. PeePeelle riittää voitto tai tasapelitilanne varsinaisen peliajan jälkeen playoff-paikkaan. Riemu sen sijaan tarvitsee 3 pisteen voiton. Jännittävä lauantai-ilta siis tulossa!

Ottelua Jyväskylästä voit seurata klo 18.00 alkaen Futsal-Liiga TV:n välityksellä osoitteesta https://www.futsal-liiga.tv/index.php/riemu