Pohjoisesta tappio ja voitto

PeePee jatkoi Futsal-Liigan pelejä viikonloppuna pohjoisen kiertueella. Lauantaina vastassa oli Tervarit Oulusta ja sunnuntaina puolestaan FC Kemi. Panokset olivatkin kovat, sillä taistelu pudotuspelipaikasta sekä jopa karsinnan välttäminen olivat otteluiden panoksena.

Tervareilla oli vielä kovemmat panokset. Käytännössä vain voitto pitäisi toiveet sarjapaikasta elossa. Lauantaina Tervarit olivatkin vahvalla otteella pelissä mukana ja puolestaan PeePeelle ottelu oli tervanjuontia. Omaa peliä ei oikein saatu millään käyntiin ja tiukalla puolustuksella Tervarit piti PeePeen poissa maalipaikoilta. Jakson loppupuolella Tervarit pääsivät PeePeen virheestä johtoon ja hetkeä myöhemmin PeePee hölmöili pallon omaan maaliin. Näin tauolle 2-0 Tervarit-johdossa.

Toinen puoliaika ei muuttanut juurikaan ottelun kuvaa, vaikka PeePee hiukan heräilikin peliin. Tulokset jäivät lähinnä kovaan yritykseen ja muutamaan varoitukseen. Tervarit tekivät pari maalia ja 5vs4 pelissä Joona Valkama pääsi tekemään PeePeen ainokaisen. Näin pisteet jäivät Ouluun 4-1 lukemin.

Sunnuntaina suuntana oli Kemi. Joukkue näytti yön aikana herätelleensä itsensä ja tuli otteluun aivan erilaisella ilmeellä heti ensimmäisessä vaihdoissa. Kemi pääsi kuitenkin johtoon, mutta PeePee tuli jakson lopussa ohi. Ensin Pauli Pylvänäinen taituroi tasoituksen ja vain hetkeä myöhemmin Mikko Ala-Hakuni laukoi komeasti pallon yläkulmaan. Tauolle siis 2-1 johdossa.

Toisella puoliskolla PeePee jatkoi siitä, mihin ensimmäisen lopussa jäi. Pylvänäinen ja Valkama tekivät maalin mieheen ja 25 minuutin pelin jälkeen PeePeelle 4-1. Tästä Kemi ei toipunut. Molemmat joukkueet tekivät vielä maalit sekä Kemi vielä viimeisellä minuutilla lentävällä maalivahdilla yhden. Näin PeePeelle hieno vierasvoitto 5-3 lukemin.

Kemi-pelin kahden pinnan tehomiehet olivat Pauli Pylvänäinen 2+0, Mikko Ala-Hakuni 1+1, Jerry Sipilä 0+2 sekä Lauri Savolainen 0+2. Maalit vielä Joona Valkamalle sekä Pyry Haanpäälle.

Viikonlopun ottelujen tulokset Liigassa tarkoittivat sitä, että PeePee on edelleen sijalla 8 ja kiinni playoff-paikassa. Eroa seuraavaan eli Ruutupaitoihin on nyt 4 pistettä, tosin Ruutupaidoilla on vielä kolme peliä jäljellä.

Ruokosarjan viimeisessä kotiottelussa PeePee kohtaa Sievin ensi lauantaina klo 18.00 Tesoman Palloiluhallissa. Sievi varmisti jo viikonloppuna runkosarjan voittonsa, joten tässä pelissä PeePeellä on huomattavasti kovemmat panokset.

Tule siis lauantaina kannustamaan PeePee voittoon ja playoffeihin!