PeePee makeaan voittoon!

Lauantaina Tesoman Palloiluhallissa pelattiin todella tärkeä ottelu ajatellen viimeistä playoff-paikkaa ja muita sarjan häntäpään sijoituksia. PeePee sai vieraakseen Ruutupaidat, joka oli sarjataulukossa pykälän PeePeetä edellä sijalla kahdeksan.

PeePeen alkuvuotta ovat häirinneet sairastelut, loukkaantumiset ja pelikiellot. Tässäkin ottelussa Tero Intala oli pelikiellossa ja valitettavasti runkopelaajista Matias Hovi sekä Pauli Pylvänäinen eivät toipuneet pelikuntoon lauantaiksi. PeePeellä olikin pitkäaikaispotilaineen peräti kahdeksan pelaajaa sivussa.

Tämä ei näyttänyt tahtia haittaavan. PeePee oli heti alussa terävästi pelissä mukana ja avausmaali syntyikin jo ajassa 2.03 maalintekijänä Lauri Savoilainen. Kun vain hetkeä myöhemmin Joona Valkama ja jälleen Savolainen iskivät maalit, tilanne oli jo 3-0 ja Ruutupaidat ottikin samassa ajassa 5.43 aikalisän.

Aikalisän jälkeen PeePee tiivisti edelleenkin puolustustaan ja Ruutupaidat ei lievästä pallonhallinnasta huolimatta saanut juurikaan maalipaikkoja. Kun PeePee ei myöskään iskenyt palloa enää maaliin, niin puoliajalle selvässä 3-0 tilanteessa.

Toiselle puoliajalle Ruutupaitojen oli pakko nostaa riskitasoaan. PeePeen puolustus pysyi kuitenkin tiiviinä ja kun Ruutupaidat nosti prässiään, se avasi tilanteita myös PeePeelle. Niinpä ottelussa nähtiinkin seitsemän maalin puoliaika. PeePeen Mikko Ala-Hakuni avasi maalihanat 4-0 tilanteeseen ja sen jälkeen maaleja tehtiin vuorotahtiin. Tilanteessa 6-2 noin viisi minuuttia ennen loppua Ruutupaidat alkoi pelaamaan lentävällä maalivahdilla, mutta tuloksena oli kaksi PeePeen osumaa Ruutupaitojen tyhjään maaliin.

Näin PeePeelle tärkeä voitto lukemin 8-2, joka on samalla PeePeen Liigahistorian suurinumeroisin voitto! Pohjan hyvään PeePeen esitykseen loi erinomaisella asenteella hoidettu puolustuspelaaminen.

Tehomiehinä hääräsivät Lauri Savolainen saldolla 4+0 ja Mikko Ala-Hakuni 2+2. Maalit mieheen tekivät myös Joona Valkama ja Pyry Haanpää.

Liiga jatkuu PeePeen osalta erittäin jännittävänä. Kun Riemu yllätti viikonloppuna kärkijoukkue Sievin, niin sijoilla 8-11 olevat joukkueet ovat vain 3 pisteen sisällä. Liigaa on jäljellä neljä kierrosta ja näille joukkueille on tarjolla kaikkea playoff-paikasta karsintoihin. PeePee on näistä joukkueista kärjessä eli sijalla kahdeksen.

PeePee jatkaa pelejään ensi viikonloppuna pohjoisen kiertueella ja vastassa ovat Tervarit sekä FC Kemi. Runkosarjan viimeinen kotiottelu on lauantaina 4.3. klo 18.00 (huom aika!). Silloin vastassa on Sievi FS.