PeePeen kiri ei riittänyt Espoossa

Lauantaina PP-70 jatkoi Futsal-Liigaa Espoossa GFT:n vieraana. PeePee on kärsinyt kokoonpano-ongelmista viime peleissä, eikä Espoon reissu tuonut poikkeusta. Niinpä Espoossa PeePeen riveissä nähtiin kaksi liigan debytanttia: Matias Keskitalo sekä Lauri Savolainen, joka tuli lainalle IlvesFS:n organisaatiosta.

Peli alkoi GFT:n kovalla prässillä ja vahvalla otteella. PeePeellä oli alussa pelin avaamisen kanssa ongelmia. Tämä tuottikin GFT:lle vaparin hyvästä paikasta ja jälkitilanteessa Niko Stenholm oli unohtunut vapaaksi ja hän pääsi tuikkaamaan 1-0 maalin.

GFT näytti erikoistilanneosaamistaan myös 8 minuutilla. Panu Autio antoi vaparin ja jälleen Stenholm oli tuikkaamassa pallon sisään. Tämän jälkeen PeePeekin ryhdistäytyi. Kavennus saatiin hetkeä myöhemmin, kun Matias Hovi riisti pallon hyökkäyspäässä ja Tero Intala ampui kavennuksen. Tämän jälkeen peli tasaantui ja tauolle siirryttiin 2-1 tilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi samanlaisena kuin ensimmäinen loppui. GFT:lla oli enemmän pallonhallintaa, mutta PeePeen puolustus pysyi tiiviinä ja vastahyökkäyksiin päästiin tasaisin välein. Tällaisesta tilanteesta syntyikin ikävästi osittain pelin ratkaisu. PeePeellä oli 27. minuutilla hyvä vastahyökkäys, kun GFT:n pelaaja liukui takaapäin kaataen samalla PeePeen pelaajien. PeePeen yllätykseksi ei kuulunutkaan vihellystä, vaan GFT pääsi omasta vastahyökkäyksestä iskemään 3-1 lukemat. Ilmeisesti maali jäi kaivelemaan pelaajien takaraivoon, sillä jo seuraavassa vaihdossa GFT pääsi 4-1 johtoon.

Tämän jälkeen PeePeen oli nostettava prässiään ja kun ei tämäkään tuottanut tulosta, niin siirryttiin lentävällä maalivahdilla pelaamiseen. Sitten alkoikin tapahtua. Ajassa 38.02 debytantti Lauri Savolainen siirsi takatolpalta Jerry Sipilän laukauksen sisään. Ja vain sekunteja myöhemmin Jerry laukoi itse pallon komeasti ylänurkkaan ja 4-3 tilanteeseen. Valitettavasti viimeinen minuutti ei tuonut tarvittavaa lisämaalia, vaan PeePeen takaa-ajo jäi maalin päähän.

Ottelun parhaina palkittiin PeePeelta Matias Hovi sekä GFT:lta Niko Stenholm.

Futsal-Liiga vetäytyy joulutauolle. PeePeen seuraava ottelu on 7.1.2017 Akaassa, jolloin vastassa on Leijona Futsal.