PeePee voitti Ilveksen Derbyssä

Lauantai-iltapäivässä saatiin nauttia jännittävästä Tampereen Derbystä, kun PP-70 ja Ilves kohtasivat Tesoman palloiluhallissa. Ottelusta muodostuikin lopulta melkoinen jännitysnäytelmä, joka sisälsi maaleja, tiukkaa taisteluja, varoituksia, ulosajon sekä rankkarikisan. Lopulta punapaitainen Peepee poistui ottelusta voittajana lukemin 3-2 (2-2, rankkarikilpailu 2-1).

Ottelun käsikirjoitus eteni melko tasaisissa merkeissä, mutta ensimmäisellä kympillä kotijoukkue Peepee sai luotua ehkä hieman parempaa pyöritystä ja maalipaikat. Juuri ennen ottelun puoliväliä Peepee sai hyvän pyörityksen päälle ja pari varmaa maalipaikkaa, mutta Ilveksen maali varjeltui. Ilveksen valmennus reagoi tähän ja otti aikalisän kesken hyvän Peepee painostuksen. Aikalisän jälkeen ote kääntyi Ilvekselle ja kuin varkain Ilves pääsi iskemään ottelun avausmaalin. Pelikello näytti 12 minuuttia, kun Jaakko Ahokas pelasi pallon maalin edustalle, josta Tomi Lahtinen ohjasi komeasti pallon maalin yläkulmaan.

Peepee ei kuitenkaan lannistunut tästä vaan pääsi kuittaamaan tasoituksen neljä minuuttia myöhemmin. Joona-Petteri Valkama tykitti pallon kohti maalia ja kotidebyyttiä pelannut Pauli Pylvänäinen ohjasi pallon ohi Ilves-veskari Juha Ojanperän.
Ilves rankaisi kuitenkin vielä ennen taukoa ja pääsi näin ollen 1-2 johdossa tauolle. Antti Teittinen pelasi pallon vielä viime kaudella Peepeetä edustaneelle Simo Martiskaiselle, jonka vasemman jalan kaukolaukaus upposi vastustamattomasti Peepeen maaliin.

Toisen jakson alkuun Ilves tuli paremmin ja Peepee oli ensimmäiset minuutit pienessä paineessa. Lisämaaleja Ilves ei kuitenkaan saanut, vaan päinvastoin, kotijoukkue Peepee pääsi iskemään lopulta tasoituksen. Nälkäisesti koko ottelun pelannut Mauno Siren pääsi oikealta laidalta tälläämään pallon toistamiseen ohi Ilves-veskari Ojanperän. Syötön maaliin antoi Jerry Sipilä.

Tasoitusmaalin jälkeen kummallakin joukkueelle oli omat paikkansa ratkaista voitto suuntaan jos toiseen, mutta maalihanat pysyivät visusti kiinni. Kotijoukkue Peepee sai loistosauman johto-osumaan, kun he pääsivät pelaamaan ylivoimaa Ilveksen Giorgio Rafaelin ottaessa punaisen kortin kahden keltaisen kortin jälkeen. Ylivoima jäi kuitenkin vaisuksi ja Peepee sai aikaiseksi vain yhden laukauksen. Lopulta jännittävien loppusekuntien jälkeen peli eteni lopulta jatkoajalle.

Jatkoajalla kummallakin joukkueella oli paikkansa johtomaaleihin, mutta uhrautuvaiset puolustukset maalivahtien johdolla pitivät maalit koskemattomina. Kotijoukkue Peepeen penkki vaati parin kyseenalaisen tilanteen jälkeen kuudetta virhettä Ilvekselle, mutta tuomareiden pillit pysyivät visusti taskussa. Lopulta myös jatkoajan jälkeen ottelu oli tilanteessa 2-2, joten voittaja ratkaistaan rankkaripisteeltä.

Rankkareissa Peepeen pää kesti paremmin. PP-kippari Markus Säde ja Mikko Ala-Hakuni pommittivat kumpainenkin pallon vuoren varmasti verkon perukoille. Mauno Sirenin vedon puolestaan Ilves-veskari Ojanperä sai torjuttua yläriman avustuksella. Ilvekseltä puolestaan onnistui vain Timor Inapshba, kun Lassi Lintula laukoi karkeasti ohi ja PP-veskari Roope Hakulinen torjui komeasti ratkaisevan Tomi Lahtisen yrityksen. Näin ollen Peepeelle rankkareista 2-1 voitto ja koko ottelusta lukemin 3-2!

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Simo Martiskainen (Ilves) ja Matias Hovi (PP-70).

Seuraavan kerran PP-70 pelaa jo huomenna, kun joukkue matkustaa Jyväskylään KaDyn vieraaksi, joka kukisti tänään GFT:n vieraissa lukemin 2-1. Seuraava kotiottelu on puolestaan luvassa vasta 12.11, kun Tervarit saapuvat Tampereelle vierailemaan.